domingo, 17 de febrero de 2013

Oblivion 2: Tempesta d'estrelles - Francesc Miralles


Títol català: Oblivion 2: Tempesta d'estrelles
Títol castellà: Oblivion 2: Tormenta de estrellas
Autor: Francesc Miralles
Any de publicació: 2012
Editorial: La Galera
Col·lecció: Lluna Roja
Nº de pàgines: 261
Preu: 16,95 €
Enquadernació: Rústica amb solapes

Oblivion:
Oblivion 1: Un cel rere l'altre
Oblivion 2: Tempesta d'estrelles
Oblivion 3: La vida secreta de la lluna

En Sasha torna a La Graciosa, la seva illa natal, per cursar el batxillerat. Però des del primer moment nota que alguna cosa ha canviat: els seus veïns se'l miren amb recel, i els seus pares disposen d'un alt nivell de vida sense aclarir l'origen dels diners. Mentre comença a sospitar que l'experiment a que va ser sotmès no ha fet més que començar, en Sasha detecta una presència: algú o alguna cosa es mou pels paisatges gairebé marcians, esperant el moment d'actuar. I llavor descobreix una llum misteriosa i molt característica al nord desèrtic de l'illa... (www.oblivionweb.com)

En Sasha torna a la seva llar, però ja res és el mateix, alguna cosa estrany sembla afectar als seus pares i a tots els veïns que ha conegut des de sempre. Des de la distància tracta de mantenir-se en contacte amb la gent que deixo enrere, però aquella que més li importa, la Ivonne, sembla perduda per sempre. 

Aquesta segona novel·la té com a principal escenari els sorprenents paisatges volcànics de la illa de La Graciosa, que ara en Sasha ja no pot considerar la seva llar. Nous personatges apareixen en la seva vida, de sobte els esdeveniments es precipiten i descobrirà que de cap manera havia pogut deixar enrere el sinistre experiment. En realitat Oblivion mai ha deixat de marcar-li el camí a seguir. 

 Interessant segona part plena de sorpreses, descobrim més coses sobre el món d’Oblivion i els seus personatges. Cada capítol ve introduït per cites i apareixen poemes de la Care Santos, així com reflexions escrites del propi Sasha. Encara que la Birdy no aparegui aquesta vegada físicament, cal esmentar el genial Birdyctionary o Guia inútil per a una vida absurda, que fa arribar a en Sasha. 

Resulta curiosa com les experiències i el caràcter peculiar d’en Sasha, li semblen dotar-li de certa aura especial que no deixa indiferent a ningú, especialment a les noies. 

Oblivion 2 Tempesta d'estrelles, és una segona part d'una trilogia, actua una mica com a transició servint perquè el personatge reposi i recapacite, aclarint les seves idees per enfrontar-se directament a l'organització que ha trastocat la seva vida usant-ho sense contemplacions. 

M'ha agradat bastant com tot el que he llegit de Francesc Miralles, i espero amb ganes el proper lliurament d’Oblivion 3 La vida secreta de la lluna.
Sasha regresa a su hogar, pero ya nada es lo mismo, algo extraño parece afectar a sus padres y a todos los vecinos que ha conocido desde siempre. Desde la distancia trata de mantenerse en contacto con la gente que dejo atrás, pero aquella que más le importa, Ivonne, parece perdida para siempre. 

Esta segunda novela tiene como principal escenario los asombrosos paisajes volcánicos de la isla de La Graciosa, que ahora Sasha ya no puede considerar su hogar. Nuevos personajes aparecen en su vida, de pronto los acontecimientos se precipitan y descubrirá que de ninguna manera había podido dejar atrás el siniestro experimento. En realidad Oblivion nunca ha dejado de marcarle el camino a seguir. 

Interesante segunda parte llena de sorpresas, descubrimos más cosas sobre el mundo de Oblivion y sus personajes. Cada capítulo viene introducido por citas y aparecen poemas de Care Santos, así como reflexiones escritas del propio Sasha. Aunque Birdy no aparezca esta vez físicamente, hay que mencionar el genial Birdyctionary o Guía inútil para una vida absurda, que hace llegar a Sasha. 

Resulta curiosa como las experiencias y el carácter peculiar de Sasha, le parecen dotarle de cierta aura especial que no deja indiferente a nadie, especialmente a las chicas. 

Oblivion 2 Tormenta de estrellas, es una segunda parte de una trilogía, actúa un poco como transición sirviendo para que el personaje repose y recapacite, aclarando sus ideas para enfrentarse directamente a la organización que ha trastocado su vida usándolo sin contemplaciones. 

Me ha gustado bastante como todo lo que he leído de Francesc Miralles, y espero con ganas la próxima entrega Oblivion 3 La vida secreta de la luna.

2 comentarios :

  1. Yo todavía no he leído nada de Miralles, y mira que sois muchos los que habláis muy bien de sus obras. A ver si me pongo las pilas pronto.

    Un besito y feliz domingo.

    ResponderEliminar
  2. Yo tengo pendiente leer el primero,e visto que lees en catalan,yo tengo el libro de karvadan en catalan por si te interesa,esta nuevo sin leer,porque yo no se catalan,.

    ResponderEliminar