jueves, 28 de junio de 2012

Tu & Jo: Una història catastròfica de Jess Rothenberg


Títol català: Tu & Jo: Una història catastròfica
Títol castellà: Tu y yo: Una historia catastrófica
Títol original: The catastrophic history of you and me
Autor: Jess Rothenberg
Any de publicació: 2012
Editorial: La Galera
Col·lecció: Lluna Roja
Nº de pàgines: 358
Preu: 16,95 €
Enquadernació: Rústica amb solapes


Poc abans de fer els setze anys, el nòvio de la Brie li diu que no l'estima... i ella mor amb el cor partit. Literalment. La seva ànima va a parar a un lloc que podria ser el Cel si no fos perquè sembla més aviat una pizzeria. Allà coneix una mena d'esperit, en Patrick, que la guia per cada una de les etapes del dol: la negació, la ira, la negociació, la depressió i l'acceptació.


Aquest llibre té un curiós començament, el primer que et trobes és amb que la protagonista està morta. Després d'aquesta notícia impactant, descobrim que la protagonista Brie, era una jove normal i corrent amb una vida sana i perfecta, almenys en aparença.

El seu nuvi Jacob li deixa anar de sobte que no la vol, davant aquesta devastadora declaració el cor de Brie es trenca literalment, partint-se en mil trossos. El seu pobre cor no ha tingut forces per resistir-ho.

Però la mort no és ni molt menys el final del camí per la Brie, hi ha un lloc anomenat Slice on coneix a altres ànimes en trànsit. Es tracta d'un lloc especial on poden consolar-se menjant pizzes, completament gratis i que a més no li engreixa gens.

Allí coneix a Patrick, un noi jove que li ajudés a avançar i a passar per totes les fases del duel, a la qual tots ens enfrontem en rebre tan terribles notícies. Aquestes cinc fases són: Negació, Ira, Negociació, Tristesa i Acceptació.

Brie va narrant el que li va passant, ens explica els seus pensaments i comparteix els records de quan estava viva. S'apropa a la seva família i amics per observar com a espectadora com prossegueixen amb les seves vides. L'únic que s’adona conta de la seva presència és el seu fidel gos Tall-rodó.

Visita també al traïdor Jacob, que oculta un secret que implica a la seva suposada amiga Sadie. Brie se sent enganyada i furiosa, per tant busca venjar-se dels que li van fer mal, iniciant un perillós camí del que Patrick tracta d'advertir-li.

Una part dels morts romanen en la foscor, liderats per l’Asher. Un malèfic esperit que elimina a uns altres per aconseguir les seves ànimes.

És una interessant novel·la, romàntica sobrenatural amb tocs d'humor i interessants girs i sorpreses, en la qual la Brie acabés descobrint, que les coses no són el que semblen a primera vista, hem d'assegurar-nos ben abans de jutjar. Aquest llibre té una lectura refrescant i divertida, que et fa passar una bona estona, amb la reconfortant idea que l'amor és capaç de traspassar totes les fronteres.Este libro tiene un curioso comienzo, lo primero que te encuentras es con que la protagonista está muerta. Tras esta noticia impactante, descubrimos que la protagonista Brie, era una joven normal y corriente con una vida sana y perfecta, al menos en apariencia.

Su novio Jacob le suelta de repente que no la quiere, ante esta devastadora declaración el corazón de Brie se rompe literalmente, partiéndose en mil pedazos. Su pobre corazón no ha tenido fuerzas para resistirlo.

Pero la muerte no es ni mucho menos el final del camino para Brie, hay un lugar llamado Slice donde conoce a otras almas en tránsito. Se trata de un lugar especial donde pueden consolarse comiendo pizzas, completamente gratis y que además no le engorda nada.

Allí conoce a Patrick, un chico joven que le ayudara a avanzar y a pasar por todas las fases del duelo, a la que todos nos enfrentamos al recibir tan terribles noticias. Estas cinco fases son: Negación, Ira, Negociación, Tristeza y Aceptación.

Brie va narrando lo que le va pasando, nos cuenta sus pensamientos y comparte los recuerdos de cuando estaba viva. Se acerca a su familia y amigos para observar como espectadora como prosiguen con sus vidas. El único que se percata de su presencia es su fiel perro.

Visita también al traidor Jacob, que oculta un secreto que implica a su supuesta amiga Sadie. Brie se siente engañada y furiosa, por lo tanto busca vengarse de los que le hicieron daño, iniciando un peligroso camino del que Patrick trata de advertirle.

Una parte de los muertos permanecen en la oscuridad, liderados por Asher. Un maléfico espíritu que elimina a otros para conseguir sus almas.

Es una interesante novela, romántica sobrenatural con toques de humor e interesantes giros y sorpresas, en la que Brie acabara descubriendo, que las cosas no son lo que parecen a primera vista, debemos asegurarnos bien antes de juzgar. Este libro tiene una lectura refrescante y divertida, que te hace pasar un buen rato, con la reconfortante idea de que el amor es capaz de traspasar todas las fronteras.
 Agraïments a l'editorial La Galera per l'exemplar.

7 comentarios :

 1. Tu blog me gusta por el apasionamiento que pones en cada línea que escribes. No coincidimos en gustos, pero al menos nos une un tanto de curiosidad, inquietud y amor por la lectura. Ya es algo. He paseado por tus páginas y no sería de buen recibo marcharme sin dejar un comentario: que no me he aburrido.
  Vistos los tantos blogs que existen, es raro que me pare en alguno más de 20 segundos.
  Y en el tuyo me he llevado un buen ratillo.
  Un cordial saludo desde Sevilla. Me voy satisfecho y por tanto: Gracias también.

  ResponderEliminar
 2. No sabia que el libro fuera tan bueno. Me ha gustado mucho la reseña y seguro que me leo el libro porque me ha parecido muy interesante

  ResponderEliminar
 3. Ostras!!! no lo conocía y pinta genial!!!!gracias por la reseña!! un besote

  ResponderEliminar
 4. Curiós llibre, pot estar interessant!!

  Gràcies per la recomanació! Em quedaré per aquí també, i gràcies per haver-te passat pel meu blog!

  Petons :-)

  ResponderEliminar
 5. Genial reseña guapa, es la primera que leo y tengo muchas ganas de descubrir más sobre esta novela.
  Ya sabía que quería que fuera mía, y ahora más jejeje.

  Me alegro de que te haya gustado guapi, y muchas gracias por la reseña!

  Un besote enormee

  ResponderEliminar
 6. Me llama la atención aunque tengo muchisimos por leer jaja

  Un besote!

  ResponderEliminar