jueves, 28 de marzo de 2013

I'll be there. Sempre amb tu - Holly Goldberg Sloan


Títol català: I'll be there. Sempre amb tu
Títol castellà: I'll be there. Siempre contigo
Títol original: I'll be there
Autor: Holly Goldberg Sloan
Any de publicació: 2012
Editorial: Cruïlla
Nº de pàgines: 366
Preu: 16,95 €
Enquadernació: Rústica amb solapes


En Sam porta una vida nòmada i desordenada amb el seu pare -un home desequilibrat que viu de fer petits robatoris- i el seu germà petit, en Riddle, que és autista i depèn absolutament d’en Sam. L’Emily, en canvi, té una existència ordenada i còmoda en una ciutat de províncies i uns pares amables i atents. Quan tots dos es troben, i s’enamoren, el seu món es trasbalsa i comencen les complicacions. Aquest relat, tendre i colpidor alhora, entrellaça amb molta habilitat, gran realisme i també amb un ritme gairebé cinematogràfic, una història de supervivència amb una altra sobre el primer amor i el poder de l’amistat. Els personatges, Sam, Riddle i Emily, són absolutament entranyables.




I'll be there. Sempre amb tu ens explica una història commovedora que destaca per la seva originalitat i realisme. L'estil narratiu de l'autora és molt descriptiu, donant prioritat a la narració sobre el diàleg, la seva forma de narrar i la qualitat de la seva prosa et van enganxant sense adonar-te, fent-te gaudir d'aquesta història. 

No és la típica novel·la romàntica, malgrat tenir romanç i que aquest revesteixi importància, no és el que marca el ritme ni el nucli del relat. Per a mi la base de la història i el que li dóna fonament és la relació fraternal d’en Sam i el seu germà petit en Riddle, així com la manera que tenen d'enfrontar-se a les moltes dificultats de la seva vida. 

Sam és un jove de disset anys, tant ell com el seu germà no tenen en absolut una vida normal. Porten una existència nòmada, sempre fugint d'un lloc a un altre des que el seu pare, un delinqüent habitual, els va segrestar. Des de llavors ho han passat sempre malament, aquest fet els ha portat a estar especialment units, forjant una relació molt forta entre tots dos germans, doncs els dos han hagut d'alimentar-se com han pogut, buscant-se la vida i protegint-se l'u a l'altre, sempre tractant de passar desapercebuts. 

Probablement si no hagués estat pel seu germà petit, en Sam no hagués pogut resistir i hauria renunciat a seguir lluitant, sucumbint al món de delinqüència en el qual es mou el seu pare. En Riddle, és un nen adorable amb un gran cor que es fa de voler, sens dubte ha estat el meu personatge favorit. M'agrada molt el afecte d’en Riddle amb la Debbie, la mare d'Emily, i com la Debbie li vol com a un fill. 

 L’Emily és una noia que representa tota la normalitat que falta en la vida dels germans. Encara que l'atracció sorgeix immediatament entre en Sam i l’Emily, la seva relació és una mica atípica, no és l’habitual que trobem en aquests llibres juvenils, però, això sí, és molt bonica. 

Encara que no sigui un llibre on hi hagi molta música, és una part molt important perquè és una cançó la que al principi uneix als protagonistes. I’ll be there dels The Jackson Five, és el que canta l’Emily a l'església quan apareix en Sam i es queden mirant-se per primera vegada, sentint alguna cosa especial que els uneix. A més en Sam és un excel·lent músic, toca de meravella la guitarra encara que tot l'hagi après pel seu compte. 

M'agrada perquè és molt més que una història d'amor, és un relat de superació i supervivència, els dos germans s'han d'enfrontar a terribles obstacles i mai defalleixen ni es rendeixen, sempre creuen que malgrat tot el dolent mentre romanguin junts lluitant, hi haurà esperança. 




I'll be there. Siempre contigo nos cuenta una historia conmovedora que destaca por su originalidad y realismo. El estilo narrativo de la autora es muy descriptivo, dando prioridad a la narración sobre el diálogo, su forma de narrar y la calidad de su prosa te van enganchando sin darte cuenta, haciéndote disfrutar de esta historia. 

No es la típica novela romántica, a pesar de tener romance y de que este revista importancia, no es lo que marca el ritmo ni el núcleo del relato. Para mí la base de la historia y lo que le da fundamento es la relación fraternal de Sam y su hermano pequeño Riddle, así como la manera que tienen de enfrentarse a las muchas dificultades de su vida. 

Sam es un joven de diecisiete años, tanto él como su hermano no tienen en absoluto una vida normal. Llevan una existencia nómada, siempre huyendo de un sitio a otro desde que su padre, un delincuente habitual, los secuestró. Desde entonces lo han pasado siempre mal, este hecho les ha llevado a estar especialmente unidos, forjando una relación muy fuerte entre ambos hermanos, pues los dos han tenido que alimentarse como han podido, buscándose la vida y protegiéndose el uno al otro, siempre tratando de pasar desapercibidos. 

Probablemente si no hubiera sido por su hermano pequeño, Sam no hubiera podido resistir y habría renunciado a seguir luchando, sucumbiendo al mundo de delincuencia en el que se mueve su padre. Riddle, es un niño adorable con un gran corazón que se hace de querer, sin duda ha sido mi personaje favorito. Me gusta mucho el encariñamiento de Riddle con Debbie, la madre de Emily, y como Debbie le quiere como a un hijo. 

Emily es una chica que representa toda la normalidad que falta en la vida de los hermanos. Aunque la atracción surge de inmediato entre Emily y Sam, su relación es un poco atípica, no es la habitual que encontramos en estos libros juveniles, pero, eso sí, es muy bonita. 

Aunque no sea un libro donde haya mucha música, es una parte muy importante porque es una canción la que en un principio une a los protagonistas. I’ll be there de los The Jackson Five, es lo que canta Emily en la iglesia cuando aparece Sam y se quedan mirándose por primera vez, sintiendo algo especial que les une. Además Sam es un excelente músico, toca de maravilla la guitarra aunque todo lo haya aprendido por su cuenta. 

Me gusta porque es mucho más que una historia de amor, es un relato de superación y supervivencia, los dos hermanos se tienen que enfrentar a terribles obstáculos y nunca desfallecen ni se rinden, siempre creen que a pesar de todo lo malo mientras permanezcan juntos luchando, habrá esperanza.

8 comentarios :

  1. M'agradaria llegir-lo, pinta bé.

    Moltes gràcies per la ressenya, ens llegim.

    Una abraçada :3

    ResponderEliminar
  2. Me llama mucho la verdad, espero conseguirlo pronto :)

    Besos desde Leer con Ganas ;)

    ResponderEliminar
  3. Tiene buena pinta, la verdad, me la apuntaré para próximas lecturas.

    Gracias por la reseña.

    Un beso

    ResponderEliminar
  4. Me apetece bastante leerlo, a ver si cae =)

    Besotes

    ResponderEliminar
  5. Hola! Sóc l'Ília i acabo d'obrir un blog se ressenyes literàries, en català i en español. M'agradaria que et passesis i que em seguissis a veure si t'agrada :)

    http://viatgeradellibresviajera.blogspot.com.es/

    Un petó!

    PD: El teu blog és genial!!

    ResponderEliminar