jueves, 14 de marzo de 2013

Meravellós desastre - Jamie McGuire


Títol català: Meravellós desastre
Títol castellà: Maravilloso desastre
Títol original: Beautiful disaster
Autor: Jamie McGuire
Any de publicació: 2013
Editorial: Fanbooks
Nº de pàgines: 469
Preu: 16,95 €
Enquadernació: Rústica amb solapes


L'Abby Abernathy és una bona noia. No beu ni diu renecs i passa desapercebuda. Està convençuda que ha deixat enrere el seu passat fosc, però quan arriba a Eastern per començar de zero, topa amb el noi menys recomanable de la universitat.En Travis Maddox, un noi molt atractiu i ple de tatuatges, és precisament el que l'Abby vol i necessita evitar. De nit guanya calés dalt d'un ring i de dia és el més seductor del campus. Frustrat per la resistència de l'Abby als seus encants, s'ho juga tot amb una aposta. Si la guanya, l'Abby haurà d'anar a viure amb ell però, si la perd, haurà de passar un mes sense sexe.




Aquesta novel·la ens explica una història d'amor jove i molt intens. No és la típica comèdia romàntica excessivament edulcorada, encara que, per descomptat, té molts dels elements que semblen imprescindibles en aquest tipus d'històries. 

La protagonista és l’Abby, una jove universitària amb un misteriós passat que s'esforça a deixar enrere, solament aspira a portar una vida anònima i normal. Per a això compta amb la seva gran amiga l’America, sempre disposada a protegir-la. Però malgrat totes les seves bones intencions, l’Abby es veurà involucrada amb un individu que representa tot allò del que intentava fugir. 

En Travis és l'altre gran protagonista, és un jove intel•ligent però molt violent. Es paga els estudis amb baralles clandestines i això se li dóna extremadament bé. És promiscu fins a l'exageració, les dones ho troben molt atractiu però sempre acaba malament amb elles. En realitat encara que és bastant conegut no és popular, doncs en el fons és temut per tots. Solament té un veritable amic, el seu cosí i company de pis en Shepley, que és l'únic que realment ho suporta i entén. 

Casualment en Shepley és nuvi de l’America, així que en Travis i l’Abby acaben coneixent-se. La màgia i atracció és instantània, especialment per en Travis que queda trastornat completament per tot tipus de sentiments, que fins ara li eren desconeguts. L’Abby també se sent molt atreta no obstant això, com diu el refrany gat escaldat de l'aigua freda fuig, la seva relació és absolutament explosiva, decideixen ser amics però els sentiments de tots dos ho fan molt difícil. Les baralles i desacords entre tots dos són de proporcions èpiques. 

És veritat que en Travis és egoista i gelós, està disposat a liquidar a qualsevol que s'apropi a l’Abby, però ella l'hi posa molt difícil sense acabar d'aclarir-se del tot. També l’Abby té les seves bones dosis de gelosia i egoisme, sent normalment la que porta la veu cantant en la parella, acaba gairebé sempre per sortir-se amb la seva i fa passar a en Travis pel cèrcol. Els principals problemes solen venir perquè ella lluita contra una relació que creu condemnada a fracassar, li recorda massa una part fosca de la seva vida i del seu caràcter. Tots dos protagonistes provenen de famílies amb seriosos problemes i això marca les seves personalitats, donant-los un caràcter desconfiat i una miqueta borderline. 

El que més m'ha agradat de la novel·la és precisament la manera en què tracta la violència, és atrevida la forma en què aborda les discussions de la parella, però sobretot estan molt bé narrades les baralles en la qual es veu embolicat en Travis. L’Abby també té unes habilitats especials, no és una noia molt normal que diguem, la veritat és que ha portat una vida interessant a Las Vegas encara que ella es penedeix, sembla ser que era molt bona en el pòquer. La veritat és que m'agradaria que aquest tema del pòquer hagués tingut més presència en la novel·la. També crec que l’Abby, donat el seu historial i caràcter, hauria de ser capaç de defensar-se millor, en aquest aspecte té greus manques que no encaixen del tot ben amb el que anem descobrint d'ella. 

En resum, una obra que representa un bufo d'aire fresc sense ser en cap moment extremadament fort, tracta sexe i violència de forma decidida, encara que mai totalment explícita. L'autora es mou hàbilment entre dues aigües, aconseguint crear una història interessant que està molt lluny de ser pastissera o embafadora, però tampoc està en la línia de tot val i exclusivament per a majors de divuit anys. Em sembla que és un bon exemple de la línia crossover que segueix el segell Fanbooks.




Esta novela nos cuenta una historia de amor joven e intenso. No es la típica comedia romántica excesivamente edulcorada, aunque, por supuesto, tiene muchos de los elementos que parecen imprescindibles en este tipo de historias. 

La protagonista es Abby, una joven universitaria con un misterioso pasado que se esfuerza en dejar atrás, solamente aspira a llevar una vida anónima y normal. Para ello cuenta con su gran amiga America, siempre dispuesta a protegerla. Pero a pesar de todas sus buenas intenciones, Abby se verá involucrada con un individuo que representa todo aquello de lo que intentaba huir. 

Travis es el otro gran protagonista, es un joven inteligente pero muy violento. Se paga los estudios con peleas clandestinas, algo que se le da extremadamente bien. Es promiscuo hasta la exageración, las mujeres lo encuentran muy atractivo pero siempre acaba mal con ellas. En realidad aunque es bastante conocido no es popular, pues en el fondo es temido por todos. Solamente tiene un verdadero amigo, su primo y compañero de piso Shepley, que es el único que realmente lo soporta y entiende. 

Casualmente Shepley es novio de America, así que Travis y Abby acaban conociéndose. La magia y atracción es instantánea, especialmente para Travis que queda trastornado completamente por todo tipo de sentimientos, que hasta ahora le eran desconocidos. Abby también se siente muy atraída sin embargo, como dice el refrán gato escaldado del agua fría huye, su relación es absolutamente explosiva, deciden ser amigos pero los sentimientos de ambos lo hacen muy difícil. Las peleas y desencuentros entre ambos son de proporciones épicas. 

Es verdad que Travis es egoísta y celoso, está dispuesto a liquidar a cualquiera que se acerque a Abby, pero ella se lo pone muy difícil sin acabar de aclararse del todo. También Abby tiene sus buenas dosis de celos y egoísmo, siendo normalmente la que lleva la voz cantante en la pareja, acaba casi siempre por salirse con la suya y hace pasar a Travis por el aro. Los principales problemas suelen venir porque ella lucha contra una relación que cree condenada a fracasar, le recuerda demasiado una parte oscura de su vida y de su carácter. Ambos protagonistas provienen de familias con serios problemas y eso marca sus personalidades, dándoles un carácter desconfiado y un tanto borderline. 

Lo que más me ha gustado de la novela es precisamente la manera en que trata la violencia, es atrevida la forma en que aborda las discusiones de la pareja, pero sobre todo están muy bien narradas las peleas en la que se ve envuelto Travis. Abby también tiene unas habilidades especiales, no es una chica muy normal que digamos, lo cierto es que ha llevado una vida interesante en Las Vegas aunque ella se arrepiente, parece ser que era muy buena en el póquer. La verdad es que me gustaría que este tema del póquer hubiera tenido más presencia en la novela. También creo que Abby, dado su historial y carácter, debería ser capaz de defenderse mejor, en ese aspecto tiene graves carencias que no encajan del todo bien con lo que vamos descubriendo de ella. 

En resumen, una obra que representa un soplo de aire fresco sin ser en ningún momento extremadamente fuerte, trata sexo y violencia de forma decidida, aunque nunca totalmente explícita. La autora se mueve hábilmente entre dos aguas, consiguiendo crear una historia interesante que está muy lejos de ser pastelera o empalagosa, pero tampoco está en la línea de todo vale y exclusivamente para mayores de dieciocho años. Me parece que es un buen ejemplo de la línea crossover que sigue el sello Fanbooks.



5 comentarios :

  1. No es mi estilo de libro, pero me ha gustado mucho la reseña que le has hecho.

    ResponderEliminar
  2. Hola Montse!

    A mi me llama mucho, aunque ya he visto por ahí de que no es para tanto, pero bueno yo quiero darle una oportunidad =)

    Muchos besitos!! =D

    ResponderEliminar
  3. Lo tengo fichado, para más adelante =)

    Besotes

    ResponderEliminar
  4. La veritat és que te bona pinta! Me l'apunto! Gràcies per la resenya :)

    ResponderEliminar
  5. El vaig llegir en anglés i em va encantar. Ara només tenc que aconseguirlo en espanyol...

    ResponderEliminar