sábado, 5 de mayo de 2012

Skyland: Illes en el cel de David Carlyle



Títol: Skyland: Illes en el cel 

Títol original: Skyland - Isole nel vento
Autor: David Carlyle
Any de publicació: 2010
Editorial: La Galera
Col·lecció: Lluna Roja
Idiomes: Castellano y Català 
Nº de pàgines: 280
Preu: 16,95 €
Enquadernació: Tapa dura amb sobrecoberta


Any 2251: Un gran desastre ha convertit el nostre planeta en Skyland, on solament queden alguns fragments aïllats de terra habitada, que floten a l'aire. Un jove i humil buscador d'aigua, en Laurence, i una princesa, la Valerie, creuraran els seus destins i trobaran l'informe Carlyle, redactat per una investigadora més de cent anys enrere, i que els explicarà veritats secretes (i molt perilloses) sobre el seu passat.




Skyland Illes en el cel, és una fantasia distópica que ens transporta a un increïble món post-apocalíptic, en el qual trossos de terra suren en l'aire a manera d'illes. Amb l'abisme embolicant-les, tot la resta ha desaparegut i ningú sap com va poder ser possible. En aquest context l'autor ens explica la història, per a això alterna diferents personatges i diferents temps i mons. Els principals personatges són: la doctora Lily Carlyle, Valery i Lorenzo.

Lily Carlyle és una científica del passat, una ecòloga que va viure just en el moment en què la Terra va morir i va desaparèixer, donant pas al naixement de Skyland. Aquesta doctora deixo un misteriós informe que s'anirà revelant, essencial per al futur de la supervivència de Skyland.

Valery és una seijin, forma part de l'élite cridada l'Esfera, que controla amb mà de ferro Skyland. Els seijin tenen extraordinaris poders, lligats a una estranya energia. Valery és molt intel•ligent i poderosa, però sempre s'ha sentit marginada entre els seijin. Potser no acabava d'encaixar perquè en fons del seu subconscient sap que alguna cosa està malament en la seva societat.

Lorenzo és un jinsei, és un marginat, un caçador d'aigua que busca el més preuat element de Skyland. És capturat juntament amb el seu pare José per l'Esfera, són torturats pels seijin. Lorenzo ha tingut contacte amb el document Carlyle i aquest incident canviés la seva vida per sempre fent-li unir-se a la rebel•lió.
Illes en el cel és un relat que ens descobreix un món nou. M'agrada especialment que l'autor abasti tot un planeta i no es limiti a un sol lloc en concret.

M'agradaria destacar com quan en canviar de temps, canvia també el nom dels mesos, usant el calendari que van usar en la revolució francesa per al futur més llunyà. Potser per donar-li un toc més revolucionari. Em sembla un punt a destacar el fet que en tots dos temps hagin conspiracions i forces ocultes que busquen el poder costi el que costi, sense tenir en compte les conseqüències catastròfiques que puguin haver-hi per al món.

Per acabar, és interessant veure la manera en què Lorenzo i Valery les vides de la qual semblen incompatibles, acabessin unint-se en la cerca d'una solució al moribund Skyland, guiats pels descobriments de la doctora Carlyle.

 Agraïments a l'editorial La Galera per l'exemplar.

No hay comentarios :

Publicar un comentario