miércoles, 5 de marzo de 2014

Tota la veritat dins meu - Julie Berry


Títol català: Tota la veritat dins meu
Títol original: Out of My Mind
Autor/a: Julie Berry
Traductor/s: Montse Molist
Any de publicació: 2014
Editorial: Cruïlla
Col·leccióCamp a través
Nº de pàgines: 290
Preu: 14,94 €
Enquadernació: Rústica amb solapes


La Judith i la seva millor amiga desapareixen del petit poble de Roswell Station. Dos anys després, la Judith torna a casa sola i mutilada. Els qui havien estat els seus amics i la seva família la denigren i l’ignoren.

Sense poder parlar, la Judith viu com un fantasma al seu propi poble, i escriu en silenci una llarga carta d’amor al noi que ha estimat des de sempre, l’amor de la seva vida, en Lucas.

Però quan Roswell Station és atacat pels enemics, es desenterren grans secrets, i la Judith ha de triar entre continuar vivint en silenci o recuperar la seva veu. El que ha de dir pot canviar la vida de la seva petita comunitat rural per sempre.

I la pot convertir en una heroïna.


No sabia massa d'aquest llibre, però alguna cosa en ell m'atreia, l'argument i la portada em transmetien bones sensacions i ha estat un veritable encert. La història és molt interessant, dura i commovedora, he sofert molt amb les desventures de la protagonista. L'amor i el misteri són constants al llarg de tota la novel·la.

La Judith viu en una societat puritana i intransigent. Encara que van ser al Nou Món a la recerca de llibertat i justícia, la seva vida transcorre llastrada per molts tabús i falses moralitats. Per aquest motiu, quan alguna cosa horrible li passa a la Judith la gent la margina, malgrat ser una víctima els incomoda la seva mera existència. En el fons pensen que alguna cosa va haver de fer per merèixer-ho, fent-la culpable i sentint que d'alguna forma ha de ser castigada per les seves suposades faltes.

La jove es troba en un lloc molt fosc sotmesa a grans dificultats i desafiaments. La seva no és una situació còmoda ni fàcil, haurà d'enfrontar-se a la intransigència i incomprensió de la majoria dels seus veïns i familiars. Malgrat tot, la seva història és un exemple de superació.

M'agrada molts aquest relat, denuncia que sovint les diferències condueixen a la marginació, donant per descomptat massa coses sobre aquells que intuïm febles. No em puc ni imaginar el que deu ser no poder comunicar-se i fer saber al món la nostra veritat.

El que més m'ha impactat és la valentia de la Judith, una persona plena de força i amor, encara en els seus moments més tristos. Estem davant d'una història molt assolida, amb molts punts forts que la converteixen en una fantàstica lectura. Us la recomano.



No sabía demasiado de este libro, pero algo en él me atraía, el argumento y la portada me transmitían buenas sensaciones y ha sido un verdadero acierto. La historia es muy interesante, dura y conmovedora, he sufrido mucho con las desventuras de la protagonista. El amor y el misterio son constantes a lo largo de toda la novela.

Judith vive en una sociedad puritana e intransigente. Aunque fueron al Nuevo Mundo en busca de libertad y justicia, su vida transcurre lastrada por muchos tabúes y falsas moralidades. Por este motivo, cuando algo horrible le pasa a Judith la gente la margina, a pesar de ser una víctima les incomoda su mera existencia. En el fondo piensan que algo debió hacer para merecerlo, culpabilizándola y sintiendo que de alguna forma debe ser castigada por sus supuestas faltas.

La joven se encuentra en un lugar muy oscuro sometida a grandes dificultades y desafíos. La suya no es una situación cómoda ni fácil, deberá enfrentarse a la intransigencia e incomprensión de la mayoría de sus vecinos y familiares. Pese a todo, su historia es un ejemplo de superación.

Me gusta muchos este relato, denuncia que a menudo las diferencias conducen a la marginación, dando por supuesto demasiadas cosas sobre aquellos que intuimos débiles. No me puedo ni imaginar lo que debe de ser no poder comunicarse y hacer saber al mundo nuestra verdad.

Lo que más me ha impactado es la valentía de Judith, una persona llena de fuerza y amor, aún en sus momentos más tristes. Estamos ante una historia muy lograda, con muchos puntos fuertes que la convierten en una fantástica lectura. Os la recomiendo.

4 comentarios :

  1. Sembla interesant. La veritat es que la portada no acabava de convèncer-me, però crec que li donaré una oportunitat

    Petons de,
    una noia convençuda ;)

    ResponderEliminar
  2. esta muy genial tu blog ya te sigo Felicidades!!!

    ResponderEliminar
  3. Tiene muy buena pinta, pero no sé si lo leeré porque seguro que sufriría, pero lo anoto para algún momento futuro :)
    Besos

    ResponderEliminar