miércoles, 3 de julio de 2013

Fills de mala mare - Oriol Canals


Títol: Fills de mala mare
Autor: Oriol Canals
Any de publicació: 2013
Editorial: Editorial Base
Col·lecció: Base Narrativa
Nº de pàgines: 205
Preu: 17,90 €
Enquadernació: Rústica amb solapes


«El Sant Pare té vint-i-un dies per acceptar públicament l’eutanàsia o tothom sabrà el seu secret. Els adverteixo, no intentin matar-me o un programa informàtic enviarà a més de sis-cents mitjans de comunicació de tot el món una còpia escanejada de les proves que acusen el Papa. A més a més, hi ha tres caixes de seguretat en tres ciutats del món amb les proves autèntiques. Si em passa res, tres periodistes molt influents rebran els documents originals. Estic podrit de diners, me’n sobren. Així que no m’intentin subornar». Amb aquestes amenaçadores paraules un desconegut promet, sota secret de confessió, destapar el passat més fosc de Sa Santedat Pius XIV i posar fi al seu papat. A la mà del Sant Pare està impedir que el secret surti mai a la llum i evitar una pregunta: suportarien els 1.200 milions de catòlics saber la veritat? 

Fills de mala mare és un thriller que es llegeix d’una volada i que manté el lector en tensió sense treva de principi a fi amb personatges que infonen vida a cada pàgina. Si no t’hi vols enganxar, no la comencis.




Ja pel títol podem imaginar-nos que estem davant un llibre amb un punt de provocació, o almenys contestatari. L'autor proposa un interessant argument que desenvolupa hàbilment al llarg del relat.

No és d'estranyar l'interès que va despertar en mi el llibre, ja que el tema del possible xantatge al Papa per grups de pressió o lobbys ha estat durant els últims mesos un tema de bastant actualitat. Però el llibre d’Orial Canals no solament parla valentament sobre alguns dels problemes i hipocresia de l'església catòlica, també ens mostra altres temes que desgraciadament estan d'actualitat en aquesta societat immersa en una gran depressió. Tots els dies podem veure en els periòdics casos de corrupció política i financera a tots els nivells, així com abusos de poder amb la convivència i necessària col·laboració d'aquells que, com per exemple els mitjans de comunicació, haurien de denunciar-los.

La prosa és clara i directa, encara que els noms hagin estat canviats o inventats, qualsevol semblança amb la realitat no és una coincidència, com si d'un uróboros es tractés, la corrupció genera corrupció, i els poders foscos que serveixen als grans interessos manegen fastigosament les nostres aparents llibertats.

M'ha agradat molt aquest llibre, és un thriller polític amb intriga i acció perfectament compensades. El detall d'incloure frases fetes em sembla que afegeix un toc molt interessant. Tota l'obra té, malgrat la seva càrrega dramàtica, tocs de cert humor negre, unit tot això al desenvolupament dels seus personatges, estem davant una obra interessant i addictiva.



Ya por el título podemos imaginarnos que estamos ante un libro con un punto de provocación, o al menos contestatario. El autor propone un interesante argumento que desarrolla hábilmente a lo largo del relato.

No es de extrañar el interés que despertó en mí el libro, ya que el tema del posible chantaje al Papa por grupos de presión o lobbys ha sido durante los últimos meses un tema de bastante actualidad. Pero el libro de Orial Canals no solamente habla valientemente sobre algunos de los problemas e hipocresía de la iglesia católica, también nos muestra otros temas que desgraciadamente están de actualidad en esta sociedad inmersa en una gran depresión. Todos los días podemos ver en los periódicos casos de corrupción política y financiera a todos los niveles, así como abusos de poder con la convivencia y necesaria colaboración de aquellos, que como por ejemplo los medios de comunicación, deberían denunciarlos.

La prosa es clara y directa, aunque los nombres hayan sido cambiados o inventados, cualquier parecido con la realidad no es una coincidencia, como si de un uróboros se tratara, la corrupción genera corrupción, y los poderes oscuros que sirven a los grandes intereses manejan nuestras aparentes libertades. 

Me ha gustado mucho este libro, es un thriller político con intriga y acción perfectamente compensadas. El detalle de incluir frases hechas me parece que añade un toque muy interesante. Toda la obra tiene, a pesar de su carga dramática, toques de cierto humor negro, unido todo esto al desarrollo de sus personajes, estamos ante una obra interesante y adictiva.

2 comentarios :