miércoles, 10 de julio de 2013

Dansa amb dracs - George R. R. Martin


Títol català: Dansa amb dracs. Cançó de gel i foc 5
Títol castellà: Danza de dragones: Canción de hielo y fuego 5
Títol original: A Dance with Dragons
Autor: George R. R. Martin
Any de publicació: 2012
Editorial: Alfaguara
Nº de pàgines: 1197
Preu: 29,95 €
Enquadernació: Rústica amb solapes


Sobre una terra devastada per la guerra dels Set Regnes, es tornen a agitar les marees de la cobdícia. Mentre que els viaranys del destí portaran en Tyrion cap a orient, passant tota mena d’aventures, la Daenerys i els seus dracs, ja adults, viuran la seva pròpia odissea entre les muralles de la ciutat de l’Harpia. Al mateix temps, pretendents procedents de diversos punts de la terra s’han posat en camí amb l’ànim de convertir-se en consort de la Daenerys. Al Mur, les coses també estan canviant...

Aquesta novel·la continua l'èpica saga de Cançó de gel i foc. En alguns casos, l'acció transcorre paral·lela en el temps dels esdeveniments narrats en el llibre anterior, anomenat Festí de corbs, encara que per descomptat la trama avança sense deixar de costat alguns personatges importants. Descobrirem que ha estat d'altres grans absents i coneixerem molts nous personatges, també hi haurà alguns secundaris que adquiriran més rellevància. Aquest llibre ens donarà molts més detalls sobre els regnes de Ponent, dels del Més enllà del Mar i també del que succeeix a l'altre costat del Mur.

Ja se sap que com diu el refrany: “el que espera desespera i ataca el plat com una fera” i Dansa amb dracs es va fer molt d'esperar. Les expectatives que es tenien amb aquesta obra eren molt altes i és ben cert que s'han complert en bona mesura. Però la veritat, és que hi hauria potser una única cosa que lamentar, que malgrat les seves moltes pàgines em quedo amb ganes de més. Encara que en realitat, això significa que l'autor ha aconseguit mantenir la intriga a tot el llarg d'aquesta extensa i complexa història, implicant-nos en tots els aspectes i detalls d'aquesta fantasia èpica. Després de cinc llibres, milers de pàgines i molts anys després, moltíssims fans, entre els quals m'incloc, seguim encara fidels pot ser que amb més interès si cap que al principi. Ja explico el temps que falta fins que surti la continuació, que promet ser interessantíssima.

No puc deixar passar l'ocasió de parlar d'alguns dels meus personatges preferits, encara que sigui breument: la Daenerys Targaryen és simplement genial com sempre, cada vegada més madura i complexa, encara que ara sembli estar en una situació sense sortida mai cal subestimar a la mare dels dracs. Jon Neu té especial rellevància i ens deixés a tots contenint l'alè. Finalment no cal oblidar a en Tyrion Lannister, el gnom aquesta en serioses dificultats tractant de sobreviure, com sempre guiat per la seva astúcia com a única aliada.

En resum, no puc ser imparcial perquè sóc una fanàtica de tota aquesta saga literària creada per George R.R. Martin. Fa temps que el seu món em conquisto, per descomptat, també segueixo la fantàstica sèrie de televisió de HBO: Joc de trons. Però de debò, haig de dir que aquesta novel·la resulta una gran lectura, com totes les de la saga. Cadascun tindrà els seus volums preferits, així com els seus personatges i les seves històries, però la veritat és que tota l'obra presenta coherència i qualitat.Esta novela continúa la épica saga de Canción de hielo y fuego. En algunos casos, la acción trascurre paralela en el tiempo de los acontecimientos narrados en el libro anterior, llamado Festín de cuervos, aunque por supuesto la trama avanza sin dejar de lado algunos personajes importantes. Descubriremos que ha sido de otros grandes ausentes y conoceremos muchos nuevos personajes, también habrá algunos secundarios que adquirirán más relevancia. Este libro nos dará muchos más detalles sobre los reinos de Poniente, de los del Más allá del Mar y también de lo que sucede al otro lado del Muro.

Ya se sabe que como dice el refrán: “el que espera desespera” y Danza de dragones se hizo mucho de esperar. Las expectativas que se tenían con esta obra eran muy altas y lo cierto es que se han cumplido en buena medida. Pero la verdad, es que habría quizás una única cosa que lamentar, que a pesar de sus muchas páginas me quedo con ganas de más. Aunque en realidad, esto significa que el autor ha logrado mantener la intriga a todo lo largo de esta extensa y compleja historia, implicándonos en todos los aspectos y pormenores de esta fantasía épica. Tras cinco libros, miles de páginas y muchos años después, muchísimos fans, entre los cuales me incluyo, seguimos todavía fieles puede que con más interés si cabe que al principio. Ya cuento el tiempo que falta hasta que salga la continuación, que promete ser interesantísima.

No puedo dejar pasar la ocasión de hablar de algunos de mis personajes preferidos, aunque sea brevemente: Daenerys Targaryen es simplemente genial como siempre, cada vez más madura y compleja, aunque ahora parezca estar en una situación sin salida nunca hay que subestimar a la madre de los dragones. Jon Nieve tiene especial relevancia y nos dejara a todos conteniendo el aliento. Por último no hay que olvidar a Tyrion Lannister, el gnomo esta en serias dificultades tratando de sobrevivir, como siempre guiado por su astucia como única aliada.

En resumen, no puedo ser imparcial porque soy una fanática de toda esta saga literaria creada por George R.R. Martin. Hace tiempo que su mundo me conquisto, por supuesto, también sigo la fantástica serie de televisión de HBO: Juego de tronos. Pero de verdad, tengo que decir que esta novela resulta una gran lectura, como todas las de la saga. Cada uno tendrá sus volúmenes preferidos, así como sus personajes y sus historias, pero lo cierto es que toda la obra presenta coherencia y calidad.

2 comentarios :

  1. Es una de mis actuales lecturas desde hace...dos meses xD Y aún voy por el primer tomo. Pero es que el principio me está pareciendo lento y aburrido, y con algunos personajes no puedo pero todo el mundo me dice que luego se pone genial!! Así que poco a poco espero terminarlo!!
    Un beso!

    ResponderEliminar