martes, 17 de julio de 2012

¡Ací no paga ni Déu! de Dario Fo


Títol català: ¡Ací no paga ni Déu!
Títol castellà: ¡Aquí no paga nadie!
Autor: Dario Fo
Any de publicació: 2004 (19a edició)
Editorial: Bromera
Nº de pàgines: 122
Preu: 9,50 €
Enquadernació: Rústica



Què fa un cabàs ple de queviures en una casa com aquesta on el menú únic consta de sopa de menjar de canari amb cap de conill congelat? Es poden intercanviar embarassos sense cap intervenció mèdica? Pot resultar embarassat de rebot un guàrdia civil amb bigot? Tot açò i més li ho aclareix, o li ho embolica més, aquesta obra, perquè quan la fam ens obliga... Ací no paga ni Déu!







En aquests moments tan difícils que vivim actualment m'ha vingut a la memòria aquesta genial obra de Dario Fo, així que l'he rellegit i faig aquesta ressenya per tractar de compartir les meves impressions.

Aquesta és una obra de teatre intel·ligent i divertida, fa un retrat ple d'humor i ironia d'una difícil situació com és sempre el conflicte social. Es llegeix fàcilment i t'enganxa de principi a fi, però aquest és només un dels seus aspectes.

També per descomptat fa una àcida crítica de les injustícies socials, com no conformar-se amb el que ens imposen, el protestar pot adquirir fàcilment proporcions gairebé revolucionàries.

Les situacions que aquí es narren, tristament penso que són de bastant actualitat, encara que òbviament exagerades per a l'obra. No s'oculta el dramatisme del conflicte social, encara que valgui la redundància, aquí està desdramatitzat per l'ús de l'humor, doncs sempre és millor riure que plorar.

Òbviament es pot estar d'acord o no amb la ideologia, però això no hauria de restar valor a la qualitat d'aquesta divertida obra. Cadascun és lliure de triar la lectura que vol fer, si quedar-se amb una o amb les dues, doncs ambdues són perfectament admissibles. Espero que la gaudiu tant com jo.






En estos momentos tan difíciles que vivimos actualmente me ha venido a la memoria esta genial obra de Dario Fo, así que la he releído y hago esta reseña para tratar de compartir mis impresiones.

Esta es una obra de teatro inteligente y divertida, hace un retrato lleno de humor e ironía de una difícil situación como es siempre el conflicto social. Se lee fácilmente y te engancha de principio a fin, pero este es solo uno de sus aspectos.

También por supuesto hace una ácida crítica de las injusticias sociales, como el no conformarse con lo que nos imponen, el protestar puede adquirir fácilmente proporciones casi revolucionarias.

Las situaciones que aquí se narran, tristemente pienso que son de bastante actualidad, aunque obviamente exageradas para la obra. No se oculta el dramatismo del conflicto social, aunque valga la redundancia, aquí está desdramatizado por el uso del humor, pues siempre es mejor reír que llorar.

Obviamente se puede estar de acuerdo o no con la ideología, pero esto no debería restar valor a la calidad de esta divertida obra. Cada uno es libre de elegir la lectura que quiere hacer, si quedarse con una o con las dos, pues ambas son perfectamente admisibles. Espero que la disfrutéis tanto como yo.

4 comentarios :

  1. No conozco esta obra de teatro peor no podía ser más contemporánea pro lo que cuentas. Un beso

    ResponderEliminar
  2. Hace años que no leo nada de Fo, creo que me lo pensaré ;)
    Petonets.

    ResponderEliminar
  3. great pics :D ps: sorry I'm a bit late but I follow you back :D

    ResponderEliminar
  4. Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.

    ResponderEliminar