miércoles, 18 de julio de 2012

Cinder, de Marissa Meyer


Títol català: Cinder. Cròniques lunars I
Títol original: Cinder. The Lunar Chronicles. Book One
Autor: Marissa Meyer
Any de publicació: 2012
Editorial: Estrella Polar
Col·lecció: L'Illa del Temps
Nº de pàgines: 424
Preu: 16,95 €
Enquadernació: Rústica amb solapesA Nova Pequín hi ha una plaga mortal que està devastant la ciutat. Humans i androides es llancen als carrers mentre un equip de lunars implacable els observa des de l’espai, esperant per moure fitxa. Ningú no sap que el futur de la Terra depèn d’una noia, una de sola… La Cinder és una mecànica extraordinària i també una ciborg que carrega un passat misteriós. Com una moderna Ventafocs, la Cinder ha de conviure amb una madrastra que la maltracta. Quan la seva vida es creui amb la del príncep Kai, es trobarà enmig d’una batalla intergalàctica, i d’una atracció prohibida. Aleshores es debatrà entre el deure i la llibertat, la lleialtat i la traïció. Haurà de descobrir els secrets del seu passat per poder protegir el futur del món.
Aquest llibre és una versió moderna, lliurement inspirada en el clàssic conte de la Ventafocs. L'obra recorda l'estètica manga, de la qual haig de confessar que m'atreu molt.

La protagonista és la Cinder, de seguida sabem que té moltes parts mecàniques, és un ciborg. La Cinder treballa molt dur en un taller mecànic, ho fa per mantenir a la seva família, encara que l'única que la vol és la seva germanastra la Peony. La seva altra germanastra la Pearl i la seva madrastra l’Adri no senten cap estima per ella, ni li agraeixen els seus esforços.

La Cinder no coneix a la seva família biològica, va ser acollida de petita pel marit de l’Adri, que desgraciadament va morir al poc temps, a causa d'una terrible plaga anomenada letumosi, aquesta malaltia és una amenaça per a tots els éssers humans.

 En aquest llibre entrem en una societat on no solament hi ha humans, a més de cibors i robots també estan els misteriosos éssers de la Lluna. La Cinder viu en Nova Pequin, on el rei del país s'està morint per culpa de la letumosi. En Kai és el príncep i coneix a la Cinder quan li porta un robot perquè l'hi arregli, ja que la Cinder és la millor mecànica que hi ha.

La situació és difícil en aquest regne fantàstic i el príncep Kai es veu obligat a pactar amb la malèfica reina Levana. Aquest pacte és especialment perillós per la Cinder, que amaga un secret que la posa en el punt de mira de la Levana.

A totes aquestes diferències amb el conte original s'afegeix una que a mi m'agrada especialment, és el fort caràcter que té la Cinder.

Aquest és el principi d'una saga anomenada Cròniques lunars, que promet ser interessant. Últimament s'ha posat de moda la revisió dels contes clàssics en sèries com “Hi havia una vegada” (Once Upon a Time) i pel·lícules com “Blancaneu i la llegenda del caçador”. Si t'han agradat crec que aquesta saga et podrà semblar interessant.


Este libro es una versión moderna, libremente inspirada en el clásico cuento de la Cenicienta. La obra recuerda la estética manga, de la que he de confesar que me atrae mucho.

La protagonista es Cinder, enseguida sabemos que tiene muchas partes mecánicas, es un cyborg. Cinder trabaja muy duro en un taller mecánico, lo hace para mantener a su familia, aunque la única que la quiere es su hermanastra Peony. Su otra hermanastra Pearl y su madrastra Adri no sienten ningún aprecio por ella, ni le agradecen sus esfuerzos.

Cinder no conoce a su familia biológica, fue acogida de pequeña por el marido de Adri, que desgraciadamente murió al poco tiempo, debido a una terrible plaga llamada letumosi, esta enfermedad es una amenaza para todos los seres humanos.

En este libro entramos en una sociedad donde no solamente hay humanos, además de cybors y robots también están los misteriosos seres de la Luna. Cinder vive en Nueva Pequin, donde el rey del país se está muriendo por culpa de la letumosi. Kai es el príncipe y conoce a Cinder cuando le lleva un robot para que se lo arregle, ya que Cinder es la mejor mecánica que hay.

La situación es difícil en este reino fantástico y el príncipe Kai se ve obligado a pactar con la maléfica Levana. Este pacto es especialmente peligroso para Cinder, que esconde un secreto que la pone en el punto de mira de Levana. 

A todas estas diferencias con el cuento original se añade una que a mí me gusta especialmente, es el fuerte carácter que tiene Cinder. 

Este es el principio de una saga llamada Crónicas lunares, que promete ser interesante. Últimamente se ha puesto de moda la revisión de los cuentos clásicos en series como “Érase una vez” (Once Upon a Time) y películas como “Blancanieves y la leyenda del cazador”. Si te han gustado creo que esta saga te podrá parecer interesante.


11 comentarios :

 1. Yo también he sido muy de Cenicienta, peor no sé, las sagas las cojo poco porque no me da tiempo, a ver que cuentan de esta. Besos

  ResponderEliminar
 2. Me llama bastante, he leído muchas reseñas que lo ponen muy bien así que le daré una oportunidad :D
  Un besito!!

  ResponderEliminar
 3. Holaa^^
  Yo tengo pensado leerlo, pero no es una prioridad :)
  Besitoss :D!

  ResponderEliminar
 4. Me llama mucho la atención y gracias a tu reseña he aprendido algo de catalán jaja.
  Un beso!

  ResponderEliminar
 5. le tengo unas ganas enormes a este libro desde q salió. Eso de q hayan modernizado el cuento de la cenicienta me llama mucho la atención.

  Gracias por la reseña y besitos!

  ResponderEliminar
 6. No termina de llamarme, pero no digo que no lo vaya a leer ^^
  Besos

  ResponderEliminar
 7. Lo tengo en casa esperando en la estantería =)

  Besotes

  ResponderEliminar
 8. Pues a mí me llama y no me llama... de momento lo dejaré pasar.

  Un besote, Montse.

  ResponderEliminar
 9. This book is nice reading! :)


  I'd love if you visited my blog at Missingsparkles.com.
  Let me know, if you would like to follow each other on Blogger and/or Bloglovin and Facebook. :)

  ♥,
  Minna

  ResponderEliminar
 10. A mi em va agradar, malgrat ser la primera obra de l'escriptora, crec que serà una gran saga pels amants de la fantasia amb ciència-ficció i... melancòlics dels clàssics!
  No el deixeu escapar!

  ResponderEliminar