lunes, 28 de octubre de 2013

Nits de guàrdia 2 - Paula Roc


Títol català: Nits de guàrdia 2. Cirurgies perfectes cors imperfectes
Títol castellà: Noches de guardia 2. Cirugías perfectas, corazones imperfectos
Autor: Paula Roc
Any de publicació: 2013
Editorial: Fanbooks
Nº de pàgines: 238
Preu: 16,95 €
Enquadernació: Rústega amb solapes


Les vacances no han estat tan dolces com la Magda esperava, així que torna a Barcelona, agafant aire, esperant retrobar en Jan i la Mai, que aquests dies els hagin posat a tots a lloc i que tot torni a ser com abans. Però la primera sorpresa no triga en arribar: en Robert, el seu ex, també ha demanat el trasllat a l’hospital. Per acabar-ho d’adobar, en Jan s’ha esfumat de la seva vida i cada vegada que veu en Roi nota que ha perdut aquella atracció que tant l’unia a ell. Per ningú no serà fàcil deixar a un costat les tensions emocionals i demostrar que ser metges és la seva vocació.



Després de les bones experiències que vaig tenir amb la lectura de la primera part, vaig llegir aquesta segona amb bastant entusiasme. Continua la història dels protagonistes, amb nous girs insospitats en les seves relacions amoroses i professionals. La trama evoluciona i es fa més complexa i adulta.

Nous personatges se sumen a l'elenc del que es perfila com una prometedora saga mèdica. Les veus es multipliquen en cada capítol, narrat almenys per dos personatges. Es va conformant una història composta per les múltiples històries i drames que conflueixen als hospitals, on professionals i pacients breguen amb algunes de les situacions més extremes i delicades. Al mateix temps, tracten de viure les seves vides de la millor manera que poden.

M'ha resultat una obra molt interessant, potser destacar que és més dramàtica que l'anterior i que alguns personatges apareixen des d'una perspectiva molt diferent de la qual tenien en el primer llibre. Això pot agradar més o menys, però jo crec que forma part de l'evolució lògica, no sempre van a tenir els mateixos problemes i van a actuar igual.

En resum, una novel·la recomanable com l'anterior lliurament. Els llibres són independents, es poden llegir perfectament per separat i sense necessitat de continuació, encara que com he dit anteriorment, espero que tingui continuació i poder llegir-la.



Después de las buenas experiencias que tuve con la lectura de la primera parte, leí esta segunda con bastante entusiasmo. Continúa la historia de los protagonistas, con nuevos giros insospechados en sus relaciones amorosas y profesionales. La trama evoluciona y se hace más compleja y adulta. 

Nuevos personajes se suman al elenco de lo que se perfila como una prometedora saga médica. Las voces se multiplican en cada capítulo, narrado al menos por dos personajes. Se va conformando una historia compuesta por las múltiples historias y dramas que confluyen en los hospitales, donde profesionales y pacientes lidian con algunas de las situaciones más extremas y delicadas. Al mismo tiempo, tratan de vivir sus vidas de la mejor manera que pueden. 

Me ha resultado una obra muy interesante, quizá destacar que es más dramática que la anterior y que algunos personajes aparecen desde una perspectiva muy distinta de la que tenían en el primer libro. Esto puede gustar más o menos, pero yo creo que forma parte de la evolución lógica, no siempre van a tener los mismos problemas y van a actuar igual. 

En resumen, una novela recomendable como la anterior entrega. Los libros son independientes, se pueden leer perfectamente por separado y sin necesidad de continuación, aunque como he dicho anteriormente, espero que tenga continuación y poder leerla.

1 comentario :