domingo, 27 de octubre de 2013

Nits de guàrdia - Paula Roc


Títol català: Nits de guàrdia
Títol castellà: Noches de guardia
Autor: Paula Roc
Any de publicació: 2013
Editorial: Fanbooks
Nº de pàgines: 271
Preu: 16,95 €
Enquadernació: Rústega amb solapes


Les històries més intenses es viuen als hospitals. «Torna a ser la Magda de sempre, la que fa veure que tot va bé i que les coses estan controlades. Però a en Jan li sap greu no poder estar amb l'altra Magda, la que a ell li agrada, la que està trista, la dèbil, la que amaga alguna cosa terrible que no pot dir amb paraules. Sospira i mentre va a buscar dues cerveses sentencia:- Ser fill d'un gran metge és una gran merda».
Feia temps que tenia ganes de llegir aquest llibre, m'atreia molt la temàtica mèdica, m'agraden les sèries com a Urgències, Anatomia de Grey o Diari d'una doctora. A més, el fet que sigui una novel·la juvenil, però amb un toc més adult em resulta molt interessant. El crossover al qual es pot adscriure aquesta obra, obre moltes expectatives.

En aquest cas la novel·la és entretinguda, té un ritme molt àgil, gairebé com un episodi televisiu. Això s'aconsegueix, en bona part, gràcies a l'estar narrada a diverses veus pels seus protagonistes. Els personatges estan ben definits, almenys els més importants, l'autora aconsegueix implicar-nos en les seves vides i en la història. La trama té cert aire tràgic amb un toc d'intriga que anem descobrint a poc a poc, a mesura que les vides dels actors principals es van barrejant unes amb altres.

M'agrada com es va coneixent les inquietuds i somnis de cadascun, amb les seves particulars habilitats i inseguretats que es reflecteixen en el seu caràcter i en les relacions, no només entre ells, sinó també en el tracte que tenen cap als seus pacients. D'altra banda, Nits de guàrdia té algunes històries paral·leles, com els casos d'alguns pacients que aconseguiran marcar les vides dels professionals que protagonitzen la novel·la.

Si com a mi t'agrada aquest gènere, aquí trobaràs la majoria d'elements que contribueixen a fer dels drames mèdics algunes de les sèries televisives més populars.Hacía tiempo que tenía ganas de leer este libro, me atraía mucho la temática médica, me gustan las series como Urgencias, Anatomía de Grey o Diario de una doctora. Además, el hecho de que sea una novela juvenil, pero con un toque más adulto me resulta muy interesante. El crossover al que se puede adscribir esta obra, abre muchas expectativas. 

En este caso la novela es entretenida, tiene un ritmo muy ágil, casi como un episodio televisivo. Esto se logra, en buena parte, gracias al estar narrada a varias voces por sus protagonistas. Los personajes están bien definidos, al menos los más importantes, la autora logra implicarnos en sus vidas y en la historia. La trama tiene cierto aire trágico con un toque de intriga que vamos descubriendo poco a poco, a medida que las vidas de los actores principales se van entremezclando unas con otras. 

Me gusta cómo se va conociendo las inquietudes y sueños de cada uno, con sus particulares habilidades e inseguridades que se reflejan en su carácter y en las relaciones, no solamente entre ellos, sino también en el trato que tienen hacia sus pacientes. Por otro lado, Noches de guardia tiene algunas historias paralelas, como los casos de algunos pacientes que conseguirán marcar las vidas de los profesionales que protagonizan la novela. 

Si como a mí te gusta este género, aquí encontrarás la mayoría de elementos que contribuyen a hacer de los dramas médicos algunas de las series televisivas más populares.

3 comentarios :

 1. Me gustan las series de médicos, me lo apunto.
  Gracias por la reseña

  ResponderEliminar
 2. Encara que em va cridar l'atenció des de el principi, no m'acaba de convèncer.

  ResponderEliminar
 3. A mí no me llama mucho la atención la temática.

  ResponderEliminar