lunes, 22 de septiembre de 2014

El teorema Katherine - John Green


Títol català: El teorema Katherine
Títol original: An Abundance of Katherines
Autor: John Green
Any de publicació: 2014
Editorial: Fanbooks
Nº de pàgines: 310
Preu: 14,90 €
Enquadernació: Rústega amb solapes

La Katherine V pensava que els nois eren uns bestiotes.
La Katherine X volia que fossin només amics.
La Katherine XVIII el va deixar per correu electrònic.
La K-19 li va trencar el cor.

Quan es tracta de buscar parella, l’ideal d’en Colin Singleton són noies que es diguin Katherine. I si parlem de les noies que es diuen Katherine, a en Colin sempre l’acaben deixant. Dinou vegades, per ser exactes. En el viatge que aquest aficionat als anagrames farà amb cotxe, lluny de casa i amb deu mil dòlars a la butxaca, l’acompanyarà un porc senglar sanguinari i un amic de l’ànima amb sobrepès. Però cap Katherine. En Colin està decidit a demostrar el teorema de la predictibilitat subjacent en les Katherines, amb què espera pronosticar el futur de tota relació, venjar els nòvios abandonats d’arreu del món i guanyar-se finalment l’afecte de la noia.



L'autor ens torna a explicar una història centrada en un moment específic de l'adolescència, on els joves acaben l'institut i deuen triar què fer amb la seva vida. Ho fa amb la solvència a la qual ens té acostumats l'escriptor.

En aquesta ocasió, trobarem a un peculiar jove prodigi amb una intel·ligència molts punts per sobre dels superdotats, i una curiosa fixació que li porta haver estat abandonat per XIX Katerines.

En Colin és mitjà jueu i forma una estranya parella amb el seu, més que peculiar, amic Hassan, un musulmà amant del menjar i la televisió amb un sentit de l'humor singular i mordaç.

Junts emprenen un viatge de descobriment amb una destinació incerta, es tracta de conduir sense rumb, on et porti la carretera. En Colin està molt afectat per la seva ruptura i vol completar el teorema que donarà resposta a tots els seus dubtes. Pensa que el món està dividit entre deixadors i deixats. La casualitat els porta a un petit poble del Sud, on un estrany treball d'estiu pot ajudar-los a aclarir les seves ments. Encara que també posarà a prova tot allò que Colin té per cert.

M'agrada que, malgrat la seva intel·ligència, en Colin també tingui dubtes sobre el seu lloc al món i sobre què fer amb la seva vida. El llibre està tan ple de curiositats com la privilegiada ment del protagonista. El narrador ens implica en la història i aconsegueix fer molt interessant tot el procés. El final implica continuïtat, doncs la vida segueix més enllà i els personatges tenen el millor per davant. Destacar les notes a peu de pàgina i l'apèndix final sobre El teorema Katherine que escriu un matemàtic, amic de John Green.



El autor nos vuelve a contar una historia centrada en un momento específico de la adolescencia, aquel en que los jóvenes acaban el instituto y deben de elegir qué hacer con su vida. Lo hace con la solvencia a la que nos tiene acostumbrados el escritor.

En esta ocasión, encontraremos a un peculiar joven prodigio con una inteligencia varios puntos por encima de los superdotados, y una curiosa fijación que le lleva haber sido abandonado por XIX Katherines.

Colin es medio judío y forma una extraña pareja con su, más que peculiar, amigo Hassan, un musulmán amante de la comida y la televisión con un sentido del humor singular y mordaz.

Juntos emprenden un viaje de descubrimiento con un destino incierto, se trata de conducir sin rumbo, donde te lleve la carretera. Colin está muy afectado por su ruptura y quiere completar el teorema que dará respuesta a todas sus dudas. Piensa que el mundo está dividido entre dejadores y dejados. La casualidad les lleva a un pequeño pueblo del Sur, donde un extraño trabajo de verano puede ayudarles a aclarar sus mentes. Aunque también pondrá a prueba todo aquello que Colin tiene por cierto.

Me gusta que, a pesar de su inteligencia, Colin también tenga dudas sobre su lugar en el mundo y sobre qué hacer con su vida. El libro está tan lleno de curiosidades como la privilegiada mente del protagonista. El narrador nos implica en la historia y logra hacer muy interesante todo el proceso. El final implica continuidad, pues la vida sigue más allá y los personajes tienen lo mejor por delante. Destacar las notas a pie de página y el apéndice final sobre El teorema Katherine que escribe un matemático, amigo de John Green.

6 comentarios :

  1. hola
    tengo muchas ganas a este libro de john green
    un beso

    ResponderEliminar
  2. Aquest ja el tinc a casa, la meva filla gran ja l'ha llegit i jo ho faré aviat. A veure què tal...

    ResponderEliminar
  3. De este autor leí su conocidísimo Bajo la misma estrella y… en fin, no terminó de convencerme. Esta obra en especial no termina de llamarme –aunque eso de la fórmula matemática parece interesante-, pero le echaré un vistazo a otra de sus novelas.
    ¡Un beso!

    ResponderEliminar
  4. Hola!
    Este libro me llama demasiado la atención a pesar que con Ciudades de Papel Green me ha descepcionado bastante. Muchas gracias por tu reseña!
    Un beso!

    ResponderEliminar
  5. Tengo muchas ganas a leer ese libro
    un beso

    ResponderEliminar
  6. La verdad es que el autor no me llama demasiado y en todo caso leeré Bajo la misma estrella (por opinar, basicamente) aunque el resto de sus obras no creo que me animen. Besos

    ResponderEliminar