sábado, 27 de septiembre de 2014

Sempre - Maggie Stiefvater


Títol català: Sempre
Títol original: Forever
Autor/a: Maggie Stiefvater
Traductor/s: Montse Molist Forcada
Any de publicació: 2011
Editorial: Cruïlla
Nº de pàgines: 526
Preu: 15,95 €
Enquadernació: Rústica amb solapes


Tercera part de Tremolor i Rastre, en la qual la Grace i en Sam han de continuar lluitant contra les forces de la natura i contra els prejudicis socials, per mantenir el seu amor i reforçar el vincle que els uneix. Ara, la Grace s’ha transformat en llop i a Mercy Fall han organitzat un gran cacera per exterminar tots els llops del bosc. En Sam està disposat a fer qualsevol cosa per salvar-la. Fins a on podrà arribar?
En aquesta tercera part la història continua de la mà d’en Sam i la Grace amb en Cole i l’Isabel.

En Sam tracta d'assumir el seu nou paper, la situació s'ha invertit i quan més centrat deuria estar no pot evitar preocupar-se per la Grace. En Cole és fidel a si mateix, un geni descontrolat davant el qual és impossible romandre indiferent, amb la mateixa facilitat és capaç de salvar-los a tots o de destruir-los. L’Isabel vol ajudar a la Grace i en Sam, però cada vegada més té problemes amb l'actitud d’en Cole i amb la seva pròpia família. Normalment la Grace és la cola que aglutinaria a tots portant-los pel bon camí. Pero ara està immersa en l'agonia de les transformacions, aguaitant-li el perill dels caçadors i d’una incontrolada lloba que sempre l'odio.

Tot sembla complicar-se, tothom sospita d’en Sam i li acusen de coses terribles. La immensa popularitat d’en Cole els conduirà al desastre si és descobert i el pare d'Isabel està embarcat en una croada personal per exterminar a tots els llops. La situació de la Grace amb els seus pares era més que complicada abans de desaparèixer, i completament insostenible ara que no controla el canvi.

La llopada ja va haver de fugir en una ocasió, obri que esbrinar com va poder aconseguir-ho, fa falta capdavanteres i la col·laboració de tots. Encaixar les peces del trencaclosques sembla una tasca molt complicada, tots hauran de fer sacrificis de gran calibre doncs moltes són les coses que poden sortir malament.

El paisatge sembla meravellós, un autentico espectacle sobretot a l'hivern, els llops són uns animals magnífics i captivadors, encara que entenc que pugui arribar a ser difícil conviure amb ells.

Aquestes edicions estan molt cuidades i m'encanten els petits detalls com els divuixos dels llops, o que en el primer llibre vingui indicat la temperatura en cada capítol.

M'encanta aquesta trilogia, els tres llibres es complementen perfectament. M'agrada com acaba la història, convida a seguir pensant en ella. La forma en què l'autora tracta la licantropia com d'una malaltia vírica és molt realista. És original la manera en què es produeix les transformacions i el perillós procediment per interrompre-les. Especialment interessant resulta que el veritable problema no venja de canviar d'home a llop o de llop a home, sinó de no fer-ho.En esta tercera parte continúa la historia de la mano de Sam y Grace junto a Cole e Isabel.

Sam trata de asumir su nuevo papel, la situación se ha invertido y cuando más centrado debería de estar no puede evitar preocuparse por Grace. Cole es fiel a sí mismo, un genio descontrolado ante el que es imposible permanecer indiferente, con la misma facilidad es capaz de salvarlos a todos o de destruirlos. Isabel quiere ayudar a Grace y Sam, pero cada vez más tiene problemas con la actitud de Cole y con su propia familia. Normalmente Grace es el pegamento que aglutinaría a todos llevándolos por el buen camino. Pero ahora está inmersa en la agonía de las transformaciones, acechándole el peligro de los cazadores y de una incontrolada loba que siempre la odio.

Todo parece complicarse, todo el mundo sospecha de Sam y le acusan de cosas terribles. La inmensa popularidad de Cole les conducirá al desastre si es descubierto y el padre de Isabel está embarcado en una cruzada personal para exterminar a todos los lobos. La situación de Grace con sus padres era más que complicada antes de desaparecer, y completamente insostenible ahora que no controla el cambio.

La manada ya tuvo que huir en una ocasión, abra que averiguar cómo pudo lograrlo, hace falta líderes y la colaboración de todos. Encajar las piezas del puzle parece una tarea muy complicada, todos deberán hacer sacrificios de gran calibre pues muchas son las cosas que pueden salir mal.

El paisaje parece maravilloso, un autentico espectáculo sobre todo en invierno, los lobos son unos animales magníficos y cautivadores, aunque entiendo que pueda llegar a ser difícil convivir con ellos.

Estas ediciones están muy cuidadas y me encantan los pequeños detalles como los dibujitos de los lobos, o que en el primer libro venga indicada la temperatura en cada capítulo.

Me encanta esta trilogía, los tres libros se complementan perfectamente. Me gusta como acaba la historia, invita a seguir pensando en ella. La forma en que la autora trata la licantropía como de una enfermedad vírica es muy realista. Es original la manera en que se produce las transformaciones y el peligroso procedimiento para interrumpirlas. Especialmente interesante resulta que el verdadero problema no venga de cambiar de hombre a lobo o de lobo a hombre, sino de no hacerlo.

2 comentarios :

 1. Hola!
  Tengo muchas ganas de leer esta trilogía.
  Un beso y nos leemos!

  ResponderEliminar
 2. aww me encantó! aunque el final me dejó :O
  Gracias <3

  ResponderEliminar