lunes, 2 de diciembre de 2013

Prodigy - Marie Lu


Títol català: Prodigy
Títol castellà: Prodigy
Títol original: Prodigy. A Legend Novel.
Autor: Marie Lu
Traductor/s: Lluïsa Moreno
Any de publicació: 2013
Editorial: Cruïlla
Nº de pàgines: 404
Preu: 16,95 €
Enquadernació: Rústica amb solapes

Saga Legend:
Legend
Prodigy

 Quan la June i en Day arriben a Las Vegas mor l’Elector Primo, i el seu fill, l’Anden, pren el seu càrrec. Amb la República presa pel caos, la parella s’uneix a un grup de rebels que estan disposats a ajudar a en Day a rescatar el seu germà. Només demanen una cosa a canvi: que la June i en Day assassinin el nou Elector. Aquesta és la seva oportunitat per canviar el país d’una vegada per totes, per donar, per fi, veu als ciutadans. Però la June no ho veu clar: la turmenta el compromís d’assassinar-lo. I si l’Anden no és com el seu pare? I si l’Anden, en realitat, pogués ser un nou principi? I si la revolució pogués ser molt més que pèrdues i venjances, ràbia i sang? I si els Patriotes s’equivoquessin?Aquesta segona part continua d'una manera magistral el relat distòpic protagonitzat per la June i en Day, dos joves extraordinaris que es troben a la República, un dels països en els quals han quedat dividits els antics Estats Units.

En aquesta ocasió l'autora no es centra tant en els canvis produïts pel desastre climàtic, es desenvolupa més la història i coneixerem millor les circumstàncies socials i econòmiques. També és d'agrair que ens parli una mica de com està la resta del món. Adquireix major importància el grup conegut com els Patriotes, així com les Colònies, país que porta molt temps enfrontat a la República.

En Day i la June no es poden fiar de ningú, els canvis se succeeixen en tots els aspectes i la seva relació es veurà sotmesa a proves que ni tan sols sospiten.

El llibre continua narrat com la primera part, per les veus i punts de vista dels dos protagonistes anem coneixent el desenvolupament de la història. Encara que és clarament juvenil, està plantejada de tal manera que és adequada per a tots els públics. Presenta una riquesa de matisos que resultaran molt interessants per a aquells lectors habituals de distopies.

Si has llegit la primera part i t'ha agradat, està segona se't farà imprescindible. És més continuista que l'anterior, com sol ser habitual en els segons lliuraments, actua una mica com a corretja de transmissió entre les diferents parts. Tot i que succeeixin moltes coses et quedes amb ganes de més, la qual cosa en una saga és bona senyal, espero poder llegir la continuació.Esta segunda parte continúa de un modo magistral el relato distópico protagonizado por June y Day, dos jóvenes extraordinarios que se encuentran en la República, uno de los países en los que han quedado divididos los antiguos Estados Unidos.

En esta ocasión la autora no se centra tanto en los cambios producidos por el desastre climático, se desarrolla más la historia y conoceremos mejor las circunstancias sociales y económicas. También es de agradecer que nos hable un poco de cómo está el resto del mundo. Adquiere mayor importancia el grupo conocido como los Patriotas, así como las Colonias, país que lleva mucho tiempo enfrentado a la República.

Day y June no se pueden fiar de nadie, los cambios se suceden en todos los aspectos y su relación se verá sometida a pruebas que ni siquiera sospechan.

El libro continúa narrado como la primera parte, por las voces y puntos de vista de los dos protagonistas vamos conociendo el desarrollo de la historia. Aunque es claramente juvenil, está planteada de tal modo que es adecuada para todos los públicos. Presenta una riqueza de matices que resultarán muy interesantes para aquellos lectores habituales de distopías.

Si has leído la primera parte y te ha gustado, está segunda se te hará imprescindible. Es más continuista que la anterior, como suele ser habitual en las segundas entregas, actúa un poco como correa de transmisión entre las distintas partes. A pesar de que sucedan muchas cosas te quedas con ganas de más, lo que en una saga es buena señal, espero poder leer la continuación.

2 comentarios :

  1. Me alegro de que te gustara esta segunda parte, yo me hice hace tiempo con el primer libro y lo disfruté bastante, así que intentaré hacerme con este. Gracias por la reseña.

    Besos.

    ResponderEliminar
  2. Tengo que hacerme con el primero porque me llama un monton.
    Un beso!!

    ResponderEliminar