jueves, 6 de febrero de 2014

LLeial - Veronica Roth


Títol català: LLeial
Títol castellà: Leal
Títol original: Allegiant
Autor: Veronica Roth
Any de publicació: 2014
Editorial: Fanbooks
Nº de pàgines: 448
Preu: 17,95 €
Enquadernació: Rústega amb solapes



Una elecció et pot ransformar o destruir-te, i sempre tindrà conseqüències. Què pensaries si et diguessin que l'amor i la lleialtat et farien fer coses que mai no hauries imaginat?




Per fi arriba la conclusió d'aquesta magnífica trilogia distòpica, tenia moltes ganes i se m'ha fet massa llarga l'espera. Ha merescut la pena, doncs compleix les expectatives. Queden resolts els misteris plantejats, sabrem l'origen del peculiar estil de vida de la societat on els nostres protagonistes lluiten per sobreviure.

Les faccions i els divergents tenen una raó de ser, encara que no siga exactament el que ens va ser revelat en l'impactant final del segon llibre. Ara quan tot sembla enfonsar-se, la Tris i en Quatre hauran d'arriscar-ho tot, inclòs la seva relació, el seu amor ha sofert dures proves que amenacen amb soscavar-ho i acabar danyant-ho irremeiablement.

La societat distòpica aquí desenvolupada és impactant a l'una que escruixidora. No és de les més terribles que he trobat en novel•les d'aquest tipus, però és tan factible que fa por. Encara que es tracta d'una novel·la juvenil no està menyscabada pels tics habituals. La quasi inevitable història d'amor entre els dos protagonistes és tot el contrari a fàcil, els caràcters de la Tris i en Quatre són explosius i les seves circumstàncies no fan res per endolcir el tema.

M'agrada bastant aquesta novel·la, anem de sorpresa en sorpresa fins a l'inesperat final que avanço que és emocionant i ple de força dramàtica. Com a punt negatiu d'aquesta sèrie és que no m'acaba de convèncer el títol, és més que adequat per a la història, però després de Divergent i Insurgent, esperava alguna cosa que rimarà, fins i tot Detergent jeje (és broma), suposo que en anglès tindrà més sentit.

En resum, un llibre recomanable igual que els anteriors, una altra saga més a tenir en compte. A més el llibre conté un poster de la pel·lícula Divergent, l'adaptació que properament estarà en cinemes i que ja estic desitjant veure.



Por fin llega la conclusión de esta magnífica trilogía distópica, tenía muchas ganas y se me ha hecho larga la espera. Ha merecido la pena, pues cumple las expectativas. Quedan resueltos los misterios planteados, sabremos el origen del peculiar estilo de vida de la sociedad donde nuestros protagonistas luchan por sobrevivir.

Las facciones y los divergentes tienen una razón de ser, aunque no es exactamente lo que quedo revelado en el impactante final del segundo libro. Ahora cuando todo parece desmoronarse, Tris y Cuatro deberán arriesgarlo todo, incluido su relación, su amor ha sufrido duras pruebas que amenazan con socavarlo y acabar dañándolo irremediablemente.

La sociedad distópica aquí desarrollada es impactante a la par que estremecedora. No es de las más terribles que he encontrado en novelas de este tipo, pero es tan factible que da miedo. Aunque se trata de una novela juvenil no está menoscabada por los tics habituales. La cuasi inevitable historia de amor entre los dos protagonistas es todo lo contrario a fácil, los caracteres de Tris y Tobia son explosivos y sus circunstancias no hacen nada por endulzar el tema.

Me gusta bastante esta novela, va de sorpresa en sorpresa hasta el inesperado final que adelanto que es emocionante y lleno de fuerza dramática. Como punto negativo de esta serie es que no me acaba de convencer el título, es más que adecuado para la historia, pero después de Divergente y Insurgente, esperaba algo que rimara, incluso Detergente jeje (es broma), supongo que en inglés tendrá más sentido.

En resumen, un libro recomendable al igual que los anteriores, otra saga más a tener en cuenta. Además el libro contiene un poster de la película Divergente, la adaptación que próximamente estará en cines y que estoy deseando ver.



3 comentarios :

  1. Em deixes amb més ganes de llegir-lo! A veure quan puc comprar-lo, espero no tardar gaire.
    Salutacions^^

    ResponderEliminar
  2. Estoy deseando leerlo, los dos primeros me gustaron mucho :) También quiero ver la película :)
    Besos

    ResponderEliminar