viernes, 28 de junio de 2013

Voldria que fóssis tu - Lorenza Bernardi


Títol català: Voldria que fóssis tu
Títol original: Vorrei che fossi tu
Autor: Lorenza Bernardi 
Any de publicació: 2013
Editorial: Fanbooks
Nº de pàgines: 183
Preu: 15,95 €
Enquadernació: Rústica amb solapes


Un missatge, una cançó, una bonica història d'amor.

Què faries si per error rebessis un missatge d'un noi que no coneixes de res? La Bea, tímida i seriosa com és, no en té cap dubte: l'esborraria de seguida. Resulta, però, que el missatge parla del seu llibre preferit i no es pot resistir a la temptació de contestar. Entre ells dos comença així una correspondència intensa. Dia rere dia, la Bea descobreix que té un munt de coses en comú amb aquell noi misteriós. Mentrestant, però, a l'escola coneix l'Albert, insuportable. Li sembla que aquell noi no perd l'ocasió de deixar-la en ridícul i no hi vol tenir res a veure. Però el destí, ja se sap, juga males passades...



Voldria que fossis tu té una història molt amena, és un llibre perfecte per llegir en aquestes estones que tens desocupats, ara que la tarda es fa interminable és el moment de posar-se amb aquests llibres que semblen fets a posta per usar-los d'aquesta manera. És fi, no està engreixat amb massa pàgines, són les justes per contenir una història simple i entretinguda, que et va enganxant ràpidament fent que gairebé sense adonar-te arribis al final, quedant-te amb una bona sensació. 

El llibre tracta d'una jove d'institut anomenada Bea, al principi de les vacances rep un missatge d'un desconegut, comencen a parlar i aviat descobreixen que comparteixen els mateixos gustos, tenen moltes coses en comú i podria sorgir alguna cosa entre ells. El problema és que els dos acorden en no saber res de la vida real entre ells, Bea no s'atreveix a conèixer-li en persona. 

Les vacances es van acabar i comença un nou curs, en el qual haurà de fer front als desafiaments propis dels estudiants. Allí coneixerà a l’Albert i a la seva insuportable núvia Camila, encara que a poc a poc descobrirà que l’Albert no és com pensava. 

La història està bé, però personalment el que a mi més m'ha agradat, potser per haver-ho sofert de primera mà, és la part en la qual ha de fer front a una professora que sembla haver-li enxampat mania i que jutja sense pietat el seu personal estil a l'hora de fer redaccions. 

Com a curiositat diré que la música és molt important per a la protagonista, i el llibre conté un CD amb la cançó A tot color del grup Els Catarres, que com queda reflectit en el llibre és el preferit de Bea. 



Voldria que fossis tu tiene una historia muy amena, es un libro perfecto para leer en esos ratos que tienes desocupados, ahora que la tarde se hace interminable es el momento de ponerse con estos libros que parecen hechos a posta para usarlos de esta manera. Es fino, no está engordado con demasiadas páginas, son las justas para contener una historia simple y entretenida, que te va enganchando rápidamente haciendo que casi sin darte cuenta llegues al final, quedándote con una buena sensación. 

El libro trata de una joven de instituto llamada Bea, al principio de las vacaciones recibe un mensaje de un desconocido, empiezan a hablar y pronto descubren que comparten los mismos gustos, tienen muchas cosas en común y podría surgir algo entre ellos. El problema es que los dos acuerdan en no saber nada de la vida real entre ellos, Bea no se atreve a conocerle en persona. 

Las vacaciones se acabaron y empieza un nuevo curso, en el que tendrá que hacer frente a los desafíos propios de los estudiantes. Allí conocerá a Albert y a su insoportable novia Camila, aunque poco a poco descubrirá que Albert no es como pensaba. 

La historia está bien, pero personalmente lo que a mí más me ha gustado, quizás por haberlo sufrido de primera mano, es la parte en la que tiene que hacer frente a una profesora que parece haberle pillado manía y que juzga sin piedad su personal estilo a la hora de hacer redacciones. 

Como curiosidad diré que la música es muy importante para la protagonista, y el libro contiene un CD con la canción A tot color del grupo Els Catarres, que como queda reflejado en el libro es el preferido de Bea. 

3 comentarios :

  1. Parece interesante como lectura de verano ;)Gracias por la información :)

    ResponderEliminar
  2. Sembla força entretingut!
    Gràcies per la ressenya!
    Petons^^

    ResponderEliminar
  3. A mí també m'ha agradat. Et passo l'enllaç de la meva ressenya per si li vols donar un cop d'ull i pasar-te pel blog.
    http://fadetaarual.blogspot.com.es/2013/07/resena-voldria-que-fossis-tu-lorenza_12.html

    Ens llegim!!

    ResponderEliminar