jueves, 2 de agosto de 2012

No està escrit a les estrelles de John Green


Títol català: No està escrit a les estrelles
Títol castellà: Bajo la misma estrella
Títol original:
The Fault in Our Stars
Autor: John Green
Any de publicació: 2012
Editorial: Estrella Polar
Col·lecció: Vostok
Nº de pàgines: 300
Preu:
15,95 €



Tot i que la medicina ha aconseguit reduir el tumor i li ha regalat uns anys més de vida, la Hazel segueix sent una malalta terminal. El seu final sembla que ja està escrit. Però l’aparició d’Augustus Waters al grup de suport de nois amb càncer canvia radicalment la seva vida. La història està a punt de ser reescrita.

Una novel·la sobre com aprofitar la vida al màxim, gaudir dels qui més estimes, estimar fins que no puguis més i, sobretot, viure.
 



La història d'amor de la Hazel i d’Augustus no és una història d'amor més, malgrat el que ells pensin, la seva és per descomptat molt especial. Es troben en una situació que com poc és tràgica, són joves que se saben condemnats a un breu temps de vida. L'amenaça d'una cruel malaltia es plana sobre ells en tot moment, marcant les seves vides. Però aprenen a viure i tractar de sobreposar-se a tan terrible situació, encara que per descomptat no és tasca fàcil. Cadascun s'enfronta a la malaltia en la manera que pugues, però tots dos apropen les seves postures en coincidir en la importància del seu amor.

Llegint aquesta novel·la reflexiones, com fan els protagonistes, sobre la importància de cada moment, en un caòtic món en què l'alegria i la bellesa no han de ser donades per descomptades. La salut i l'amor són regals meravellosos, que quan la vida té a ben atorgar-nos hem d'acceptar sense dubtar, tristament l'única cosa que podem donar per cert és que al final del camí està la mort. Aquest final aconseguís a tots més ràpid o més tard i l'important com diuen els protagonistes és no penedir-se de les eleccions que puguem fer.

La vida és una lluita constant, sovint solitària. Si tenim la sort de trobar companyia adequada per al nostre viatge hem d'aprofitar-la donant-li el valor que es mereix, doncs mai sabem quant va a durar l'oportunitat de ser feliç.

Aquest commovedor relat, no solament m'ha emocionat fins a fer-me saltar les llàgrimes, sinó que a més m'ha donat molt en què pensar. Es tracta d'una obra actual i moderna amb meravellosos personatges i un argument que agafa les teves emocions sacsejant-les amb força. Una romàntica història que per descomptat té la virtut, almenys des del meu punt de vista, de no deixar indiferent ni el teu cor ni la teva ment.

 En resum, és una novel·la totalment recomanable amb interessants reflexions literàries i filosòfiques, a més de múltiples referències musicals i cinematogràfiques, haig de nomenar les films V de Vendetta i 300 doncs sóc fan d'aquestes pel·lícules que els protagonistes veuen junts.

6 comentarios :

  1. ¡Hola! :)
    La verdad es que me está empezando a llamar este libro, ¡me alegro de que te haya gustado y gracias por la reseña! Por cierto, me acabo de dar cuenta de la cantidad enorme de seguidores que tienes O.o ¡¡Muchas felicidades!! La verdad es que no me había dado ni cuenta ^-^

    ResponderEliminar
  2. No dudo de su calidad y veo que te ha gustado pero ahora mismo no es una lectura que me atraiga mucho.
    Besos,

    ResponderEliminar
  3. Espero poder leerme pronto este libro porque todos lo ponen por las nubes ^^
    ¡Besos!

    ResponderEliminar
  4. La novela bien podría titularse "Bajo la misma opinión", porque en mayor o menor medida a todos quienes la han probado les ha dejado buen sabor de boca. Tengo por seguro que la leeré en algún momento, espero que sea lo antes posible. ¡Un saludo!

    ResponderEliminar
  5. Li tinc moltes ganes, però no se si podré fer-me amb ell..
    Salutacions ^^

    ResponderEliminar