miércoles, 29 de agosto de 2012

Joc de Trons 1 - George R.R. Martin


Títol català: Joc de Trons 1
Títol castellà: Juego de Tronos
Títol original: A Game of Thrones I
Autor: George R.R. Martin
Adaptació: Daniel Abraham
Il·lustració: Tommy Patterson
Any de publicació: 2012
Editorial: Estrella Polar
Col·lecció: Comic Books
Preu: 14,96 €
Enquadernació: Tapa duraLa història èpica de més èxit dels últims temps. 
 
En una terra on els estius poden durar dècades i els hiverns tota una vida, està a punt d’esclatar el conflicte. El fred s’acosta, i en les estepes del nord, a Hivèrnia, forces sinistres i sobrenaturals esperen rere el Mur que protegeix el reialme...

De tots els creadors de fantasia èpica, Martin és, de bon tros, el millor. Time Magazine
Abans de començar a parlar d'aquesta obra en concret, diré que sóc fan de les novel·les i de la sèrie de televisió, així que quan he pogut llegir el còmic m'he posat a això amb ganes i il·lusió.

Les grans expectatives que tenia no s'han vist defraudades, és una magnífica obra amb assolides il·lustracions que capten perfectament l'essència, tant de la novel·la com la de la sèrie de televisió en la qual està directament inspirada.

M'agrada especialment aquesta part de l'obra en la qual troben els cadells de llop, amb tota la simbologia que es prediu amb aquest fet. A partir d'aquest moment, res serà igual ni pels Stark ni per a ningú en el regne de Ponent, com diu el lema de la casa Stark s'apropa l'hivern. També caldria destacar la transformació de la Daenerys Targaryen, que al principi és una jove espantadissa i comença a descobrir a poc a poc el seu veritable poder, començant a somiar amb ser la mare dels dracs, és un dels meus personatges preferits.

Aquest primer volum relata el que va succeir en els primers capítols de la primera temporada de la sèrie, resulta una forma diferent d'apropar-se al món de Joc de trons, recomanable tant pels quals ja coneguin el seu univers com para aquells que prenguin contacte per primera vegada amb ell. En el còmic es combinen el plaure de la lectura amb l'experiència visual, gràcies a les genials il·lustracions.

Cadascun s'imagina als protagonistes d'una manera pròpia, segons la seva imaginació, la televisió els ha posat el rostre dels actors que els interpreten i el còmic combina a mi entendre aquestes dues circumstàncies. Tot això li dóna un valor particular.

Per acabar, resulta obvi que ho recomano i espero poder llegir els següents volums d'aquesta obra.

Antes de empezar a hablar de esta obra en concreto, diré que soy fan de las novelas y de la serie de televisión, así que en cuanto he podido leer el cómic me he puesto a ello con ganas e ilusión. 

Las grandes expectativas que tenía no se han visto defraudadas, es una magnífica obra con logradas ilustraciones que captan perfectamente la esencia, tanto de la novela como la de la serie de televisión en la que está directamente inspirada.

Me gusta especialmente esta parte de la obra en la que encuentran los cachorros de lobo, con toda la simbología que se predice con este hecho. A partir de este momento, nada será igual ni para los Stark ni para nadie en el reino de Poniente, como dice el lema de la casa Stark se acerca el invierno. También me agrada la transformación de Daenerys Targaryen, que en un principio es una joven asustadiza y empieza a descubrir poco a poco su verdadero poder, comenzando a soñar con ser la madre de los dragones, es uno de mis personajes preferidos.

Este primer volumen relata lo que sucedió en los primeros capítulos de la primera temporada de la serie, resulta una forma distinta de acercarse al mundo de Juego de tronos, recomendable tanto para los que ya conozcan su universo como para aquellos que tomen contacto por primera vez con él. En el comic se combinan el placer de la lectura con la experiencia visual, gracias a las geniales ilustraciones. 

Cada uno se imagina a los protagonistas de una manera propia, según su imaginación, la televisión  les ha puesto el rostro de los actores que los interpretan y el cómic combina a mí entender estas dos circunstancias. Todo esto le da un valor particular.

Para acabar, resultará obvio que lo recomiendo y espero poder leer los siguientes volúmenes de esta obra.

3 comentarios :

 1. No sabía que hubiese comics. Me encanta la serie y espero poder leer los libros.
  Besos

  ResponderEliminar
 2. Tinc moltes ganes de llegir els llibres però per algún motiu sempre acabo apartant la lectura, potser que sigui una saga em tira cap endarere, no se... Però me'ls haig de llegir si o si.
  Tampoc coneixia el cómic.
  Salutacions^^

  ResponderEliminar
 3. Me encanta la serie! Quiero el comic!!

  ResponderEliminar