martes, 14 de agosto de 2012

Junts: Camins creuats de Ally Condie


Títol català: Junts: Camins creuats
Títol castellà: Juntos: Caminos cruzados
Títol original: Crossed
Autor: Ally Condie
Any de publicació: 2012
Editorial: La Galera
Col·lecció: Lluna Roja
Nº de pàgines: 378
Preu: 15,95 €
Enquadernació: Rústica amb solapes



La Cassia ha triat un futur incert: trenca amb en Xander, la parella que la societat havia triat per a ella, i segueix el camí d'en Ky, el noi de qui s'havia enamorat realment. La societat, que ho controla tot, l'ha expulsat a les perilloses províncies exteriors. I ella ho sacrifica tot per buscar la veritat que amaguen els que ostenten el poder. En aquesta frontera salvatge descobreix una manera de viure diferent i la promesa apassionant de la rebel·lió.

Narrada en primera persona per la Cassia i en Ky, aquesta seqüela molt esperada posarà al descobert la societat ideal que controlava les seves vides.






En aquesta novel·la els protagonistes s'han vist separats pels poders de la Societat, han estat deportats als límits mateixos del domini controlat per ella.

En aquestes terres assolades pels continus atacs d'un misteriós enemic, la Cassia i en Ky inicien una aventura desesperada, que els portés en un viatge iniciàtic a través d'un desèrtic i torturat paisatge, fins a un lloc anomenat la Talla. A les dificultats immenses del lloc s'uneixen la incertesa i els secrets. Tot això s'alça com una barrera infranquejable davant els nostres protagonistes, res impedirà el retrobament dels enamorats, encara que una altra cosa molt diferent és si la incerta destinació que els espera els permetrà seguir junts.

En aquest volum s'aprofundeix en el caràcter dels personatges, però sobretot coneixem més de les particularitats de la distòpia en la qual viuen. Es podria dir que aquesta obra constitueix una espècie de transició per a tots, situant als personatges en els marges de l'omnipresent Societat, ens permet ser testimonis de com els protagonistes s'enfronten al dilema de si realment es pot escapar de la Societat i viure fora d'ella, o per contra no queda més remei que lluitar en contra seva i fer-ho de l'única manera possible, des del si mateix de la Societat, unint-se a la Insurrecció. Encara que la pregunta que realment acongoixa als protagonistes, és si les diferents alternatives suposaran gens de diferència.

En resum, aquesta segona part està plena d'aventures i dolor però també de poesia, romanticisme i esperança. Destacaria que també obliga als personatges, especialment a la Cassia, a enfrontar-se a la crua realitat fent-los créixer i madurar amb cadascuna de les decisions que prenen. Tot això constitueix un interessant relat que et fa desitjar llegir la continuació.






En esta novela los protagonistas se han visto separados por los poderes de la Sociedad, han sido deportados a los límites mismos del dominio controlado por ella.

En estas tierras asoladas por los continuos ataques de un misterioso enemigo, Cassia y Ky inician una aventura desesperada, que les llevara en un viaje iniciático a través de un desértico y torturado paisaje, hasta un lugar llamado la Talla. A las dificultades inmensas del lugar se unen la incertidumbre y los secretos. Todo esto se alza como una barrera infranqueable ante nuestros protagonistas, nada impedirá el reencuentro de los enamorados, aunque otra cosa muy diferente es si el incierto destino que les aguarda les permitirá seguir juntos.

En este volumen se profundiza en el carácter de los personajes, pero sobre todo conocemos más de las particularidades de la distopía en la que viven. Se podría decir que esta obra constituye una especie de transición para todos, situando a los personajes en los márgenes de la omnipresente Sociedad, nos permite ser testigos de cómo los protagonistas se enfrentan al dilema de si realmente se puede escapar de la Sociedad y vivir fuera de ella, o por el contrario no queda más remedio que luchar en su contra y hacerlo de la única manera posible, desde el seno mismo de la Sociedad, uniéndose a la Insurrección. Aunque la pregunta que realmente acongoja a los protagonistas, es si las distintas alternativas supondrán alguna diferencia.

En resumen, esta segunda parte está llena de aventuras y dolor pero también de poesía, romanticismo y esperanza. Destacaría que también obliga a los personajes, especialmente a Cassia, a enfrentarse a la cruda realidad haciéndoles crecer y madurar con cada una de las decisiones que toman. Todo esto constituye un interesante relato que te hace desear leer la continuación.



Agraïments a l'editorial La Galera per l'exemplar.

8 comentarios :

  1. Estoy deseando leerlo que el anterior libro me gustó.
    Besos!

    ResponderEliminar
  2. Pareix interessant l´apunte per a la pròxima lectura :)

    ResponderEliminar
  3. Leí el primero y me pareció muy soso, aún así me gustaría darle una oportunidad al resto.
    Saludos!!

    ResponderEliminar
  4. Leí el primero y me decepcionó, aunque seguramente siga con la trilogía, más que nada por curiosidad :P
    Un beso!!

    ResponderEliminar
  5. Buena reseña, me ha gustado aunque no sabía de esta saga, pero se ve bien. Seguramente la disfrutaría.
    Saludos

    ResponderEliminar
  6. Hola Reseña esta super completa, no conocia este libro pero tu reseña me ha dejado con mucha ganas de leerlo. espero encontrarlo pronto
    Feliz dia

    ResponderEliminar
  7. El primer no em va agradar gaire, però potser acabo per donar-li una oportunitat al segon...
    Salutacions^^

    ResponderEliminar