miércoles, 5 de noviembre de 2014

La canço de la nostra vida - Eloi Fortuny


Títol: La canço de la nostra vida
Autor/a: Eloi Fortuny
Any de publicació: 2014
Editorial: Cruïlla
Nº de pàgines: 280
Preu: 13,95 €
Enquadernació: Rústica amb solapes


La Sònia, la «cumba» de les avarques; el Marçal, l’independentista ligón; l’Uri, el modernet que estudia cine; i la Bet, la pija de Pedralbes, són quatre nois molt (però molt) diferents. Probablement, mai no s’haguessin conegut si no fos pel Fidel Martí, el profe de guitarra que comparteixen i que, per l’atzar, els porta a crear un grup de música per reviure els millors moments de la Nova Cançó catalana, mentre s’emboliquen en relacions d’amor creuades i gairebé impossibles. Aviat descobriran que res no és el que sembla, i que mai no és prou tard (ni prou d’hora) per enamorar-se bojament.



Estem davant un gran llibre, una novel·la juvenil conseqüent i realista amb històries sòlides i personatges ben definits. Els protagonistes són molt diferents entre si, però les seves vides convergeixen gràcies a la música, el nexe comú entorn del que gira tota l'obra.

Les cançons i les experiències vitals es combinen amb força, aconseguint una banda sonora intensa i captivadora. Música d'ahir i d'avui, internacional i catalana, acompanya al mateix temps a l'àvid lector i als personatges del llibre. Hi ha molta varietat on triar, però tota ella té una forta càrrega emocional i molt missatge. Hi ha molt més que música en el llibre i joventut a la recerca del seu lloc al món, també hi ha autentica història viva i recent. M'ha agradat molt, a més de la música, l'obra de teatre representada pels protagonistes, ofereix un exemple molt pràctic de com el canvi de rols assignats ho trastoca tot.

El llibre inclou un apèndix amb les cançons que apareixen en el llibre. Jo per la meva banda les he fet acompanyar a la lectura convertint-la en una experiència audiovisual molt enriquidora.

La canço de la nostra vida m'ha sorprès gratament. Si hagués de triar una cançó entre totes, escolliria L’estaca d’en Lluís Llach, sobretot perquè crec que encara podria estar plenament justificada la seva lletra.



Estamos ante un gran libro, una novela juvenil consecuente y realista con historias sólidas y personajes bien definidos. Los protagonistas son muy distintos entre sí, pero sus vidas convergen gracias a la música, el nexo común en torno al cual gira toda la obra.

Las canciones y las experiencias vitales se combinan con fuerza, logrando una banda sonora intensa y cautivadora. Música de ayer y de hoy, internacional y catalana, acompaña al mismo tiempo al ávido lector y a los personajes del libro. Hay mucha variedad donde elegir, pero toda ella tiene una fuerte carga emocional y mucho mensaje.

Hay mucho más que música en el libro y juventud en busca de su sitio en el mundo, también hay autentica historia viva y reciente. Me ha gustado mucho, además de la música, la obra de teatro representada por los protagonistas, ofrece un ejemplo muy práctico de cómo el cambio de roles asignados lo trastoca todo.

El libro incluye un apéndice con las canciones que aparecen en el libro. Yo por mi parte las he hecho acompañar a la lectura convirtiéndola en una experiencia audiovisual muy enriquecedora.

La canço de la nostra vida me ha sorprendido gratamente. Si tuviera que elegir una canción entre todas, escogería L’estaca de Lluís Llach, sobre todo porque creo que todavía podría estar plenamente justificada su letra.




4 comentarios :

  1. Hola! No coneixia el llibre però té molt bona pinta així que me l'apunto! I crec que faria com tu, anar-me posant les cançons per així posar-me més de ple en la història. M'alegro que l'hagis gaudit, gràcies per la ressenya, petons!

    ResponderEliminar
  2. Pues no lo conocía pero quizás le de una oportunidad <3

    ResponderEliminar
  3. No lo conocía, pero no me llama para nada

    Un beso^^

    ResponderEliminar
  4. M'ho vais llegar I me va encantar☺☺

    ResponderEliminar