martes, 7 de mayo de 2013

Witch & wizard. Condemnats - James Patterson i Gabrielle Charbonnet


Títol català: Witch & Wizard. Condemnats
Títol castellà: Witch & Wizard. Condenados
Títol original: Witch and wizard 1
Autor: James Patterson i Gabrielle Charbonnet
Any de publicació: 2011
Editorial: Estrella Polar
Col·lecció: L'Illa del Temps
Nº de pàgines: 331
Preu: 15,95 €
Enquadernació: Rústica amb solapes


Com et sentiries si t’assabentessis que els teus pares t’han amagat un secret tota la vida? Què passaria si et segrestessin enmig de la nit i t’acusessin de ser una bruixa o un bruixot? Com reaccionaries si et prohibissin per sempre més els teus llibres, la teva música, les teves fotografies..., tot el que sempre t’ha agradat i t’estimes?




Aquest llibre està protagonitzat per un germà i una germana, en With i la Wisty. Té un començament impactant en el qual veiem com una família és a punt de ser executada. La Wisty comença a relatar-nos com i perquè van arribar a una situació tan desesperada. 

Els capítols es van alternant entre tots dos germans, d'aquesta manera anem coneixent com dos joves, bastant típics, veuen les seves vides trastocades per complet. La veritat era que no s'assabentaven de la situació política, per això els sorprèn tant que alguna cosa anomenada el Nou Ordre hagi aconseguit tanta importància, com per poder cometre tot tipus d'atropellaments a les llibertats. Per si no fos poc, se'ls acusa de bruixeria, aixó en principi els sembla totalment desgavellat, però molt aviat s'anirà rebel·lant com una veritat inqüestionable. 

Mentre sofreixen en les seves pròpies carns la tirànica realitat imposada pel nou règim, aniran descobrint els seus poders i el que s'amaga darrere de l'obsessió del despòtic govern, per controlar i eliminar a tots aquells que d'alguna manera són diferents. 

Els autors creen una inquietant distopia o, més aviat, un món paral·lel que guarda sorprenents similituds amb el nostre. No us perdeu la llista de coses prohibides inclosa al final del llibre. Al món dels protagonistes coexisteixen fins a quatre mons diferents o dimensions adjacents, per les quals hauran de moure's afrontant tot tipus de perills. 

Witch & Wizard és el tipus de llibres que encara que encarats a un públic clarament infantil o juvenil, resulten interessants per la seva temàtica i qualitat. Darrere de les aventures màgiques dels seus personatges es percep un clar missatge social, en el qual queda clar que les esperances del canvi han de venir de mans de la joventut. Recorda molt el missatge que deia que el mal triomfa quan la gent bona no fa res per oposar-se a ell. 

Un dels seus punts forts és la forma divertida que tenen els germans d'afrontar la màgia. El llibre planteja interessants qüestions hàbilment resoltes, amb un ritme de lectura ràpid i addictiu. Té un final obert i convida a seguir llegint les seves continuacions.




Este libro está protagonizado por un hermano y una hermana, With y Wistly. Tiene un comienzo impactante en el que vemos como una familia está a punto de ser ejecutada. Wisty empieza a relatarnos cómo y porqué llegaron a una situación tan desesperada. 

Los capítulos se van alternando entre ambos hermanos, de esta manera vamos conociendo como dos jóvenes, bastante típicos, ven sus vidas trastocadas por completo. La verdad era que no se enteraban de la situación política, por eso les sorprende tanto que algo llamado el Nuevo Orden haya alcanzado tanta importancia, como para poder cometer todo tipo de atropellos a las libertades. Por si fuera poco, se les acusa de brujería, algo que en principio les parece totalmente descabellado, pero muy pronto se irá rebelando como una verdad incuestionable. 

Mientras sufren en sus propias carnes la tiránica realidad impuesta por el nuevo régimen, irán descubriendo sus poderes y lo que se esconde detrás de la obsesión del despótico gobierno, por controlar y eliminar a todos aquellos que de alguna manera son diferentes. 

Los autores crean una inquietante distopía o, más bien, un mundo paralelo que guarda sorprendentes similitudes con el nuestro. No os perdáis la lista de cosas prohibidas incluida al final del libro. En el mundo de los protagonistas coexisten hasta cuatro mundos distintos o dimensiones adyacentes, por las que tendrán que moverse afrontando todo tipo de peligros. 

Witch & Wizard es el tipo de libros que aunque encarados a un público claramente infantil o juvenil, resultan interesantes por su temática y calidad. Tras las aventuras mágicas de sus personajes se percibe un claro mensaje social, en el que queda claro que las esperanzas del cambio deben venir de manos de la juventud. Recuerda mucho el mensaje que decía que el mal triunfa cuando la gente buena no hace nada por oponerse a él. 

Uno de sus puntos fuertes es la forma divertida que tienen los hermanos de afrontar la magia. El libro plantea interesantes cuestiones hábilmente resueltas, con un ritmo de lectura rápido y adictivo. Tiene un final abierto e invita a seguir leyendo sus continuaciones.


4 comentarios :

  1. Tiene buena pinta, quizá me anime a leerlo cuando tenga más tiempo.

    ResponderEliminar
  2. Renoi, al principi semblava que estigués amb certa similitud amb Harry Potter, però m'encanta quan els capítols es veuen des de punts de vista dels diferents personatges.
    ¿Tot i ser lectura juvenil, el recomanes obertament?

    -Gina-

    ResponderEliminar