viernes, 21 de diciembre de 2012

Despertar - L.J. Smith


Títol català: Despertar. Diaris de vampirs
Títol castellà: Despertar: Crónicas Vampíricas 1
Títol original: The Vampire Diaries: The Awakening
Autor: L.J. Smith
Any de publicació: 2010
Editorial: Bromera
Nº de pàgines: 251
Preu: 14,95 €
Enquadernació: Rústica amb solapes


L’Stefan Salvatore, el nou alumne de Fell’s Church, arrossega un passat misteriós i inquietant. Algú que clama venjança per uns fets ocorreguts segles enrere el persegueix. Es tracta del seu germà Damon. L’odi entre tots dos traspassa la barrera del temps, però els uneix un sentiment: l’atracció cap a la bella Elena Gilbert, el centre d’un mortífer i perillós triangle amorós. L’arribada d’ambdós germans coincideix amb l’aparició de diversos cadàvers morts en estranyes circumstàncies. La policia investiga si es tracta d’animals ferotges o... d’un assassí.





L’Elena Gilbert és la noia perfecta, admirada per tots. La seva vida, no obstant això, s'ha vist marcada per la tràgica mort dels seus pares, això li ha fet replantejar-se moltes coses, però gens li ha preparat pel que sent davant l'arribada d'un nou alumne l’Stefan Salvatore. Pensa que caurà rendida als seus peus i serà una relació fàcil, però l’Stefan oculta un secret molt perillós. Contra tot pronòstic floreix l'amor entre tots dos, a pesar que Elena descobreix el seu secret. Tot això es veu amenaçat pel sinistre germà de l’Stefan, en Damon, que té unes més que difícils relacions amb el seu germà i que per complicar la història també se sent atret per Elena, que tampoc és indiferent al major dels Salvatore. 

El relat ho anem coneixent a través d'Elena i dels seus diaris, d'aquesta manera descobrirem els estranys successos que estan tenint lloc al poble, així com la història dels germans Salvatore i el seu tràgic amor per Katherine, de la qual Elena és el viu retrat. 

Genial llibre sobre vampirs i amors immortals, amanit amb tocs de màgia i misteri. Aquesta novel·la inicia una saga que mereix la pena tenir en compte, i que demostra que ja hi havia llibres molt interessants sobre el tema abans que Crepuscle. Ha estat portada a la televisió per la cadena CW i és una adaptació molt bona, encara que bastant lliure i actualitzada.




Elena Gilbert es la chica perfecta, admirada por todos. Su vida, sin embargo, se ha visto marcada por la trágica muerte de sus padres, eso le ha hecho replantearse muchas cosas, pero nada le ha preparado para lo que siente ante la llegada de un nuevo alumno Stefan Salvatore. Piensa que caerá rendida a sus pies y será una relación fácil, pero Stefan oculta un secreto muy peligroso. Contra todo pronóstico florece el amor entre ambos, a pesar de que Elena descubre su secreto. Todo ello se ve amenazado por el siniestro hermano de Stefan, Damon, que tiene unas más que difíciles relaciones con su hermano y que para complicar la historia también se siente atraído por Elena, que tampoco es indiferente al mayor de los Salvatore. 

El relato lo vamos conociendo a través de Elena y de sus diarios, de este modo descubriremos los extraños sucesos que están teniendo lugar en el pueblo, así como la historia de los hermanos Salvatore y su trágico amor por Katherine, de la que Elena es el vivo retrato. 

Genial libro sobre vampiros y amores inmortales, aderezado con toques de magia y misterio. Esta novela inicia una saga que merece la pena tener en cuenta, y que demuestra que ya había libros muy interesantes sobre el tema antes que Crepúsculo. Ha sido llevada a la televisión por la cadena CW y es una adaptación muy buena, aunque bastante libre y actualizada.


Agraïments a l'editorial Bromera per l'exemplar.

3 comentarios :

  1. Me gusto el libro y la serie me encanta =)

    ResponderEliminar
  2. Me gustó bastante, y la serie también está genial :)
    Lo que no soporto de este libro se define en una palabra: Elena. Me resulta demasiado superfifcial y egocéntrica, y se fija en Stefan solo porque es nuevo y guapo, y quiere salir con él para que todos la miren.
    Un besoo!!

    ResponderEliminar
  3. Te traigo un regalo navideño, para que empieces con buen pie el año 2013, ¡un premio!
    http://art2key.blogspot.nl/2012/12/campana-fomentando-la-literatura.html

    ResponderEliminar